Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  Winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Ustavno sodišče razveljavilo stečaj družbe T-2

Višje sodišče v Ljubljani je v začetku marca 2016 ugodilo zahtevku Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), Banke Celje in TCK o začetku stečajnega postopka družbe T-2. S tem je bila dejansko znova podana osnova za začetek stečajnega postopka nad telekomunikacijskim podjetjem.

C8j6nNjW0AEQD5

T-2 v slovenskem prostoru uživa precejšnjo mero zaupanja med uporabniki telekomunikacijskih in mobilnih storitev. Ker pa so pri največjem lastniku podjetja T-2, družbi Garnol, prepričani, da ni ne pravnih ne ekonomskih razlogov za stečaj družbe T-2, so aprila ponovno vložili novo ustavno pritožbo zoper sklep višjega sodišča in pri tem uspeli. Ustavno sodišče je namreč razveljavilo sklep o začetku stečajnega postopka telekomunikacijske družbe T-2.

Ker je Ustavno sodišče Republike Slovenije razveljavilo sklep o začetku stečajnega postopka T-2, to pomeni, da je poslovanje družbe ponovno v rokah upravnega odbora z Juretom Valjavcem na čelu. V kranjskem podjetju Garnol, ki je z 98,06 odstotka največji lastnik telekomunikacijske družbe T-2, so sodbo ustavnega sodišča pozdravili. Sodniki so namreč ugotovili, da so bila s strani višjega sodišča v Ljubljani kršena številna ustavna načela, kot so načela enakosti pred zakonom, zasebne lastnine, podjetništva in prepovedi retroaktivnosti, hkrati pa je družba solventna in posluje z dobičkom. Družba bi lahko vse svoje obveznosti do upnikov v celoti poravnala že do konca leta 2021, kar je odlična novica za vse, ki prisegajo na storitve T-2.

 

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Vremenska napoved