Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

slhrnlenfrdeit

svet slovenske nemske glasbe1

Vojni veterani Pekre - Ig 1991 z novim vodstvom

Veterani vojne za slovenijo združeni v Društvo vojnih veteranov Pekre-Ig 1991 so na redni letni konferenci imenovali novo vodstvo. Mag. Robert Tomazin je prevzel vodenje od podpolkovnika Davida Ozebka.

veterani

Novo vodstveno ekipo dopolnjujejo še Slavko Ofak, Mitja Margon, Marko Kovačič, Franc Breznik in Janko Cahon.

Osnovno poslanstvo združenja je vzdrževanje in ohranjanje zgodovinskega spomina v pripravah na osamosvojitev, ubranitev samostojnosti in državnosti v vojni za Slovenijo ter ohranjanju domoljubja, visokih etičnih načel in vzora slovenske vojaške profesionalnosti.

Društvo vojnih veteranov Pekre-Ig 1991 že vse od svoje ustanovitve aktivno deluje na lokalnem in državnem nivoju ter sodeluje z veteranskimi in drugimi sorodnimi organizacijami.

Ob prevzemu funkcije predsednika je mag. Robert Tomazin dejal: »Kot pripadniki prve generacije Slovenske vojske smo služili vojaški rok v vojni za Slovenijo. Vojna je za vsakega vojaka najtežja preizkušnja. S pogledom v preteklost se tako zavemo lastne odločnosti in srčnosti, ki smo jo zmogli kot posamezniki in generacija. Za slednje smo prejeli spominski znak »Obranili domovino 1991«. Danes prevzemamo nove naloge sodelovanja, izobraževanja, zbiranja in urejanja dokumentarnega gradiva, združevanja na temelju domoljubnih vrednot in mednarodne izmenjave.«
Prijazen pozdrav,

Janko CAHON
Odnosi z javnostmi


Fotografija ob primopredaji. Podpolkovnik David Ozebek (levo), mag. Robert Tomazin (desno). Foto Miha Markič

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Radio Narodnjak sodeluje z

Vremenska napoved