Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

slhrnlenfrdeit

svet slovenske nemske glasbe1

Romana Tomc: "Želim si Evrope, ki bo skrbela za svoje državljane."

Evropska poslanka Romana Tomc je bila osrednja gostja dogodka o delovanju in pomenu Evropske unije, ki je potekal v srednji šoli Josipa Jurčiča v Ivančni Gorici.

romana tomc1

Pogovorni večer je le eden od dogodkov, ki jih v šoli organizirajo z namenom širjenja zavesti o pomembnosti odločitev, ki se sprejemajo na ravni Evropske unije in s tem povezano udeležbo na prihajajočih volitvah v Evropski parlament: "Veseli me, da se na tovrstnih dogodkih zbirate vse generacije, tako mladi, tudi dijaki te šole, kot tisti, ki ste se tu šolali pred leti. Ljudje pogosto pravijo, da je Bruselj daleč, da jih politika ne zanima, da jim je tuja. Vendar pa je politika tista, ki kroji naš vsakdan," poudarja evropska poslanka.

romana tomc2

V svojem nagovoru je izpostavila številne dosežke Evropske unije, ki so danes postali del našega vsakdana. Včasih so že tako samoumevni, da pozabimo, da jih pred leti ni bilo: "Prost pretok ljudi, kapitala, storitev, blaga. Ne predstavljamo si več čakanja na mejah, menjave valut, od nedavnega smo upravičeni tudi do enake cene prenosa mobilnih podatkov po celotni Uniji. Prav gotovo pa poznate tudi Erasmus+, ki mladim odpira številna nova vrata. Enotni trg je velik dosežek. Vendar pa prinaša tudi negativne posledice, če država ni konkurenčna in nima ustreznega okolja za razvoj posameznika. Številni mladi, ki izkušnje pridobivajo v tujini, včasih tam tudi ostanejo. Slovenija tega problema še ne rešuje, a kmalu se bo z njim morala soočiti." Ogromna neizkoriščena priložnost so tudi evropska sredstva, namenjena financiranju različnih projektov po državah članicah. Tudi tu ima Slovenija še ogromno priložnosti.

"Evropska unija se hitro spreminja. Soočamo se s številnimi izzivi, spremembami in novostmi. Želim si Evrope, ki bo skrbela za svoje državljane in jim zagotavljala varnost, bo ohranjala dobro socialno okolje in ponujala priložnosti za vse generacije. Ostati moramo Evropa, ki skrbi za okolje in za kmetijstvo. Ostati moramo gospodarska velesila, to je bistvenega pomena. Prav tako si želim Evrope in Slovenije brez korupcije. Zato maja pojdimo na volitve in namenimo svoj glas tistim, ki bodo delali za vse to," je svoj nagovor zaključila evropska poslanka Romana Tomc.

Pin It

Radio Narodnjak LIVE

Poslušate:

Iskalnik po strani

Na programu

Radio Narodnjak sodeluje z

Vremenska napoved