Prisluhnite nam radio LIVE!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO ~~~>

narodnjak1  Winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Narodnjak sporoča!!!

Zvita Feltna - 10 let delovanja in prva zgoščenka!

Glasbena skupina Zvita Feltna je ob svoji 10. obletnici obstoja pred kratkim izdala svoj prvi album 'Na zdravje, prijatelji!'. Izid albuma pospremlja tudi izid novega singla 'Katrina', za katerega bodo mladeniči kmalu posneli videospot.

zvita feltna ovitek 403 x 401

Zvita Feltna – vzhajajoče ime slovenske zabavne glasbe!

Kljub mladosti njenih članov je skupina Zvita Feltna že 10 let prisotna na slovenski zabavni in narodnozabavni glasbeni sceni. Vse se je začelo leta 2006, ko so se takratni člani skupine naključno zbrali na privatni zabavi in prvič zaigrali skupaj. Navdušeno občinstvo jim je pripisalo zabavljaško ime Zvita Feltna, ki se je ohranilo vse do danes. V vseh teh letih se je v skupini zamenjalo kar 25 članov, današnjo zasedbo pa sestavljajo Blaž Gec (klaviature in diatonična harmonika), Žan Janežič (kitara in bas kitara), Theo Čebron (kitara in bas kitara), ki skupaj ustvarjajo že pet let, ter Matic Leban (bobni), ki se je skupini pridružil letos. In prav mladost članov današnje Zvite Feltne je igrala pomembno vlogo pri njihovem avtorskem glasbenem ustvarjanju. Zvita Feltna je pred 10 leti res začela kot narodnozabavni ansambel, preigravala priredbe in se kalila na nastopih, a mlada kri je prinesla tudi nove ideje in zalet - lotili so se avtorskega ustvarjanja tako zabavnih in narodnozabavnih melodij kot pop skladb. Leta 2012 so nastale prve, štiri leta kasneje, v letošnjem septembru, pa so fantje izdali prvenec. Naslovili so ga po eni od svojih najbolj uspešnih skladb 'Na zdravje, prijatelji'. Kot se za skupino njihovega kova spodobi so za svoj jubilej pripravili velik koncert v domačem kraju, v Dutovljah.

Album 'Na zdravje, prijatelji!' in nova skladba 'Katrina'

zvita feltna skupina foto 403 x 272 2

Album 'Na zdravje, prijatelji!' vsebuje 10 avtorskih skladb; polovica jih suvereno zastopa narodnozabaven žanr, 4 koketirajo s pop glasbo in se gibajo v zabavnih vodah, naslovna skladba pa je zmes obeh.
Izid zgoščenke Zvita Feltna pospremljajo z novim singlom 'Katrina'. Pop skladba govori o zaljubljenem fantu, ki zaman čaka na svojo simpatijo. Kljub nesrečnemu koncu gre za živahno skladbo, ki gre hitro v uho. Prisluhnite ji sami! 'Katrina' bo kaj kmalu dobila tudi vizualno podobo, a o tem več, ko bo obleka nadeta.

Mladeniči pravijo, da jim ustvarjalnih idej in energije ne zmanjkuje – ravno obratno! Fantje se najbolje znajdejo na odru, nastajajo pa že nove melodije.

zvita feltna skupina foto 3 403 x 269

Zvita Feltna so:
Blaž Gec - harmonika, klaviature, vokal
Žan Janežič - ritem kitara, bas kitara
Theo Čebron - bas kitara, električna kitara, vokal
Matic Leban - vokal, bobni

 

NASLOV:    KATRINA
IZVAJALEC:    ZVITA FELTNA
GLASBA:    Blaž Gec
TEKST:    Žan Janežič
ARANŽMA:    Aleš Zibelnik

**************

Povežite se z Zvito Feltno:
http://www.zvita-feltna.com/
https://sl-si.facebook.com/zvitafeltna/

Pin It

Radio Narodnjak LIVE

Poslušate:

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Danes na programu

09:03 - Računalniške novice
10:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
16:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)

Vremenska napoved

Radio Narodnjak v ŽIVO

Save

Save

Save

Save