Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

slhrnlenfrdeit

svet slovenske nemske glasbe1

ZALA SMOLNIKAR - nov singel - NA POTI VEČNOSTI

Zala je živahno in radovedno dekle, ki veliko nastopa s petjem in klavirjem. V teh dneh je prav tako tudi moč videti njen nov – drugi videospot po vrsti, za prej omenjeni singel.

zala smolnikar

Še nekaj o videu:

Zala Smolnikar je radoživa, sončna in energična skoraj osemnajstletnica, ki je tudi avtorica glasbe, besedil, pianistka in pevka in tudi finalistka šova Slovenija ima talent prejšnje sezone. Zala nikakor ne počiva, a ima veliko nastopov in snemanj. Kmalu bo pokukal na plano tudi njen prvi CD album. Najbolj pa smo veseli novice da je na dan privrel njen drugi videospot za njeno popolnoma avtorsko skladbo »Na poti večnosti«, video je posnet z vrhunsko ekipo igralcev, in sicer Domen Valič, gospa Danica Valič (Domnova babica), Bernarda Oman, deklica Ivika in mali dojenček Saša. Scenarij in režija pa je delo vrhunske mlade igralke iz Sarajeva - Lune Zimić Mijović. Skladba ima posebno in skoraj eterično zgodbo, sam videospot pa ponazarja življenjski cikel, našo minljivost in neskončnost hkrati. Je idealna skladba za umiritev in priložnost za velik vdih ali predah v tem »norem« svetu.  Lepo pa prikaže še eno nianso Zalinega ustvarjanja.


ZALA SMOLNIKAR – kratka predstavitev
je živahno sedemnajst letno dekle in tudi učenka v Glasbeni šoli Lartko v Trzinu, kjer se 7. leto uči petja pod mentorskim vodstvom svoje mame Renate Smolnikar. Sicer pa je pridna dijakinja 3. letnika Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani. Približno že 10 let se uči igranja na klavir, 6 let se je učila igranja na tolkala in pred tem, kot majhna deklica tudi 2 leti flavto.
Pela je v tudi nekaj zborih (Slovenski otroški zbor, Gorenjski slavčki..) in sodelovala kot ena glavnih igralk v mladinskem muzikalu.
Najbolj z navdušenjem se spominja solo nastopov v Cankarjevem domu - Gallusovi dvorani, v CD na večeru šansonov LA VIE EN ROSE, Festivalu Lent v Mariboru, festivalu FENS-u v Kopru, kjer je s svojo avtorsko skladbo Lučke in bučke zmagala in je bila skladba nagrajena tudi za najboljše besedilo, ki ga je napisala njena mama Renata Smolnikar. Sodelovala je z Big bendom GŠ Vrhnika in celo z Orkestrom Slovenske vojske in drugimi. Imela je kar nekaj vidnejših nastopov med drugim je nastopila tudi v Predsedniški palači pri gospodu predsedniku RS Borutu Pahorju, v Hali Tivoli, na raznih podjetniških dogodkih (razne skupščine, Trusted brand..), za Lions in Rotary klube in nedavno tega celo v Bruslju.
Zala je bila tudi finalistka showa Slovenija ima talent. Lani je posnela svoj prvi videospot Deklica zaljubljena in seveda tudi avtorski singel, ki ga bilo že slišati po radijskih postajah, videospot pa je bil premierno objavljen in ga je moč videti tudi na You tubu. S svojim prvim videospotom je v video oddaji Točka RTV Slovenije več tednov zapored zasedla 1. mesto. Sedaj snema svoj 1. album, kjer bodo večinoma njene avtorske skladbe. Ker jo tudi zelo mika razkošnost klasične glasbe, rada čas posveča tudi raziskovanju komponiranja le te. Nedolgo nazaj je bila v veliki in hudi konkurenci izbrana na Slovensko popovko - nacionalne hiše RTV SLO in se najbolj veseli nastopa z velikim revijskim orkestrom. V teh dneh no izšel nov videospot za njeno popolnoma avtorsko skladbo Na poti večnosti.
Zalo poleg glasbe jo navdušujejo tudi oblikovanje, arhitektura, ples, igra, poezija, šport in kuhanje. Večkrat je bila tudi najboljša športnica razreda.


Povezave do Zalinih spletnih mestec:
http://www.zalasmolnikar.com/
https://www.facebook.com/Zala-Smolnikar-457845021070346/
https://www.instagram.com/zalasmolnikar/
https://www.youtube.com/user/unaluna1234

Podatki skladbe:
Naslov: NA POTI VEČNOSTI
Izvaja: ZALA SMOLNIKAR

Glasba: ZALA SMOLNIKAR
Besedilo: ZALA SMOLNIKAR
Priredba: ZALA SMOLNIKAR

Vsi glasbeni izvajalci skladbe:
Glavni vokal in klavir: ZALA SMOLNIKAR
Violončelo 1: LUCIJA FURLANI
Violončelo 2: PETER KAISER
Tolkala: MARTIN JANEŽIČ BUCO
Producentka: RENATA SMOLNIKAR
Tonski mojster: JANEZ REPNIK
Mastering: Gregor Zemljič
Posneto v studio Repnik

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Radio Narodnjak sodeluje z

Vremenska napoved