Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

slhrnlenfrdeit

svet slovenske nemske glasbe1

SITER: ČIST SOLO – koncertni predposluh novega albuma

Glasbenik in aktivist Primož Siter bo v sredo, 22.januarja ob 20h v ljubljanskem CSK France Prešeren predstavil nove skladbe in tako pričel s pripravo novega albuma.

siter

LJUBLJANA, CSK FRANCE PREŠEREN [KUD]
SREDA, 22.1.2020 OB 20h

 

Siter je leta 2016 izdal dobro sprejeto ploščo "Kompilacija največjih hitov"
Na predstavitvenem koncertu bo slišati večino materiala, uvrščenega na naslednji album in izbor priredb
Na odru bosta nastopila tudi Rok Ahačevčič iz skupine Lumberjack in pisatelj Žiga X Gombač


Primož Siter je po uspešnem ustvarjanju z rockovsko zasedbo Nevember1 leta 2016 predstavil svoj solo prvenec "Kompilacija največjih hitov", na katerega je umestil enajst avtorskih pesmi. Poslušalci in radijska uredništva so Kompilacijo dobro sprejeli, Siter pa je v preteklih treh letih z njo gostoval na številnih slovenskih odrih. V času po izidu albuma so njegov koncertni urnik polnila tudi gostovanja s Svetlano Makarovič doma in v tujini.

»Gre za poseben koncept, …mislim, koncert!«

Glasbeni izvajalci na promocijskih koncertih predstavijo svoje delo, ko je to že posneto in pripravljeno na izid, a Siter meni, da je ta način vredno premisliti. »Naslednja plošča še ni posneta, so pa tu komadi, ki čakajo, da se pokažejo in vase povlečejo še koga!« o ustvarjalnem procesu razmišlja avtor. »Dve kitari, ukulele, looper in sproti kakšna zgodba so dobra ustvarjalna kombinacija za popotnico in končno oblikovanje!«

Naslednji album bo trši

Čeprav bo Siter koncert izvedel sam in bo naboj temu primerno nežnejši in bolj intimen, glasbenik napoveduje trši, temnejši in bolj rockovsko zveneči drugi album. »A končna zvočna in pripovedna podoba je vselej odvisna od mnogih dejavnikov; benda, s katerim postavim komade, trenutnega razpoloženja v procesu in, konec koncev, aplavzov na sredinem koncertu!« se pošali in se gostovanja na odru kultnega ljubljanskega prizorišča veseli Siter. Sproti napoveduje tudi, da novi kosi glasbe prinašajo novo sporočilno ostrino, saj »morajo biti dobre ideje in dobri ljudje v teh nemirnih časih glasnejši od onih drugih!«

Primož Siter je v času po izidu prvenca svoj aktivizem prevedel v delo poslanca Levice v Državnem zboru, zato obljublja, da bo pripovedni izbor glasbe ponudil tudi vpogled v drobovje političnega esteblišmenta. "A skrbi na stran, tudi kaj prijaznega sporočimo!" se pošali.

Koncert ne bo popolnoma solo. Na Kudovem odru se mu bosta, vsak v svoji vlogi, pridružila mladinski pisatelj ter radijski in novinarski urednik Žiga X Gombač in Rok Ahačevčič, glas skupine Lumberjack.

Pin It

Radio Narodnjak LIVE

Poslušate:

Iskalnik po strani

Na programu

Radio Narodnjak sodeluje z

Vremenska napoved