Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  Winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

slhrnlenfrdeit

svet slovenske nemske glasbe1

Darko Mlakar tokrat predstavlja svojo tretjo pesem »Solze

Po glasbenem prvencu »Ladja ljubezni« (julij 2019) in pred komaj tremi tedni izdano »Še tisoč let« Darkova nova skladba »Solze sreče« prinaša najlepši mogoč zaključek leta, ko se je pevec pogumno podal na samostojno glasbeno pot.

darko mlakar

V praznični pesmi «Solze sreče« se Darko tokrat spominja svojega zgodnjega otroštva, ko je kot desetletni deček skupaj s starši še zadnjič doživel pravi domač, družinski božič in pričakovanje novega leta. Za tem njegovi božično-novoletni prazniki niso bili več enaki, saj se je mlada družina vračala v Slovenijo brez očeta. Oče je zaradi dela vse več ostajal v Nemčiji, Darko pa ga je videl le še dvakrat ali največ trikrat na leto.

 

“Tudi današnji hiter čas drvi mimo nas. Ljudje, predvsem pa mlade družine, se s svojimi domačimi, prijatelji v teh prazničnih decembrskih dneh vse premalokrat zares družimo …tako spontano, brezskrbno ob toplem ognjišču, večerji, igrah, smehu in plesu”:pravi Darko.

Prav zato je pevec Darko Mlakar svojo novo praznično pesem posvetil vsem družinam. Njegova intimna zgodba iz otroštva je dobila širši okvir, pesem pa tudi odlično video zgodbo. Posneli so jo v čudovitem ambientu na Rogli, za podobo družine v prazničnih dneh pa so poskrbeli Aruša Mlakar, Marija in Anton Hlastec, Franci Ribič, Urška Fric in Jaša Rozman. Kot zanimivost lahko povemo, da je bila vloga Marije Hlastec presenečenje ob njenem okroglem praznovanju. Marija je namreč pevčeva velika oboževalka, snemanje ene od vlog v njegovem novem videospotu pa je bilo zanjo nepozabno darilo.

Po popoldanskem snemanju je ekipa skupaj pričakala idiličen večer. V njem so bili posneti kadri, ki prinašajo v video zgodbo poseben domač občutek, ob katerem se ljudje vsaj za hip ustavimo in posvetimo svojim ljubljenim in najdražjim. To pa je tudi tisto, kar je glavni motiv Darkove nove pesmi.

Darko Mlakar se je pred dobrimi štiridesetimi leti rodil v Nemčiji. V zgodnjih najstniških letih se je z družino preselil v Slovenijo. Že kmalu po tem se je zavedel, da je njegova prva ljubezen pravzaprav glasba. Počasi si je, z delom, kupil prvo ozvočenje in klaviature ter začel redno vaditi, prepevati in preizkušati svoj vokal. Pri 16 letih je, po spletu naključij, začel prepevati na prireditvah in zasebnih zabavah, kjer se je priučil in pridobil tudi prepotrebno odrsko kilometrino, kondicijo in vzdržljivost glasilk. Na enem od nastopov se mu je ponudila prva priložnost za glasbeno sodelovanje, nastal je duet z Jožetom Sadekom (iz današnje glasbene zasedbe Erosi).

Sledila so nova glasbena poznanstva, sodelovanja, skladbe in skupni nastopi, preko katerih je Darko širil in bogatil svoje znanje. Sodeloval je z instrumentalno in vokalno skupino Fantje izpod Rogle, sledila so mnoga glasbena sodelovanja (Vesele Štajerke, Vagabundi, Ptujskih 5 …). Darko je v tistih časih veljal za 'letečega' glasbenika, saj je pogosto priskočil na pomoč različnim znanim in malo manj znanim glasbenim skupinam, ko so potrebovale zamenjavo ali vokalno pomoč. Nekaj let kasneje se je pridružil skupini Export B in z njimi ostal do leta 2016, ko se je pridružil Modrijanom. A želja po samostojni karieri je bila premočna, zato so po 20 mesecih prekinili sodelovanje.

Darko Mlakar se je na samostojno glasbeno pot podal v tem letu; julija 2019 je izdal prvo skladbo »Ladja ljubezni«, oktobra je luč sveta ugledala »Še tisoč let«, uspešno in zanj zelo pomembno glasbeno leto pa pevec zdaj končuje s svojo tretjo skladbo, tokrat praznično Solze sreče. Darko verjame, da je to šele začetek dolge, lepe in uspešne glasbene zgodbe, tokrat samostojne in podpisane z njegovim imenom.

 

Ob poslušanju njegove nove praznične skladbe »Solze sreče vam Darko želi lepe decembrske dneve in dodaja naslednje voščilo:

“NAJ ISKRIVOST PISANIH DECEMBRSKIH LUČI

 

POLEPŠA DROBNE TRENUTKE V MOZAIKU ČASA.

 

 

NAJ ČAROBNOST ZIMSKEGA IVJA NA DREVJU

 

RAZTOPI ČRNE MISLI … NAJ TOPLINA TER ISKRENOST

 

BESED OSREČUJETA VSE VAS V NOVEM LETU.

 

 

NAJ POZITIVNE MISLI SVETLIJO JUTRO KOT ZARJA

 

IZ ZASNEŽENIH GORA.

 

IN NAJ SREČA ŠEPETA NIKOLI IZPETO MELODIJO

 

O DRUŽINI IN PRIJATELJSTVU BREZ MEJA.”

PODATKI O SKLADBI:

Naslov skladbe: Solze sreče

Avtor glasbe: Martin Juhart

Avtor besedila: Rok Lunaček

Priredba: Aleš Zibelnik, Martin Juhart

 

 

Založba VOX

 

VOX NOVA, d. o. o.

Nova Cerkev 25

SI – 3203 Nova Cerkev

 

Tel.: +386 (0)3 759 27 30

Fax.: +386 (0)3 759 27 33

Gsm: +386 (0)31 225 863

 

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Internet: www.vox.si

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Vremenska napoved