Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

slhrnlenfrdeit

svet slovenske nemske glasbe1

Primož Mirtič Dolenec predstavlja novo

Triindvajsetletni Gorenjec je zaenkrat še popolnoma nepoznano ime v slovenskem glasbenem prostoru. Kljub rosnim letom je v glasbeni svet zakorakal že v rani mladosti, najprej z učenjem harmonike v glasbeni šoli, nato pa je strast s klaviature prestavil tudi na kitarske strune.

primoz mirtic


Svojo prvo avtorsko skladbo je napisal pri petnajstih, njegovo ustvarjanje pa se tam ni ustavilo. Nadaljeval je z glasbenim udejstvovanjem v različnih lokalnih glasbenih skupinah, izdal samostojni singel z naslovom Poet za naju dva, zadnjih nekaj let pa ustvarja v glasbeni skupini z imenom Gajst'n Band (https://www.facebook.com/gajstnband/). V lanskem koledarskem letu jim je veliki met uspel s singlom To je moj raj, ki je bil uvrščen med 25 najbolj priljubljenih videoposnetkov na YouTubu.


Leta 2018 so v mesecu maju nastopili tudi na dobrodelni prireditvi, kjer so si oder delili s številnimi velikimi imeni slovenske glasbene scene: Modrijani, Markom Vozljem, Isaacom Palmo, Manco Izmajlovo, Markom Finkom, Ivanom Hudnikom, Ireno Vrčkovnik, Hišnim ansamblom Avsenik …


Uspeh je fantom dal še dodatnega zagona in tako so k sodelovanju povabili še druge glasbenike, s katerimi pripravljajo Primožev prvi studijski album. Pravljičnih sedem glasbenikov tako sestavljajo: Damjan Mulej (bobni), Vid Grašič (bas kitara, back vokal), Armin Kahrić (solo kitara), Domen Mirtič Dolenec (klaviature, back vokal), Gregor Rihtaršič (saksofon), Nina Bauman (back vokal) in Primož Mirtič Dolenec (ritem kitara in glavni vokal). Nerazdružljivo ekipo povezuje večletno prijateljstvo, obilica glasbenega znanja ter želja po ustvarjanju avtorske glasbe.

Pin It

Radio Narodnjak LIVE

Poslušate:

Iskalnik po strani

Na programu

Radio Narodnjak sodeluje z

Vremenska napoved