Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIK  http://radiosevnicasi.caster.fm/ logo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Čuki so Youtube senzacija

ČUKI SO PRAVA YOUTUBE ATRAKCIJA-Skupina Čuki, ki v samem vrhu slovenske glasbe kraljujejo že celih 30 let, so podrli nov, prav neverjeten rekord. Čuki so v smostojni Sloveniji izvajalci, ki so prodali največ nosilcev zvoka; kaset, CD-jev ...

cuki praznicna

 

Njihove izdaje so praviloma vedno dosegale platinaste naklade. Mogoče se še spomninjate zgoščenk kot so Krokodilčki, Komar, Zobar, Rdeča mašna, Mi gremo pa na morje, Ferrari polka, Hozntregarji, Štorklje. To so bili časi, ko je skoraj vsako gospodinjstvo imelo doma kakšen nosilec zvoka sz glasbo skupine Čuki. «Časi se spreminjajo in danes se uspehi uspešnic žal merijo čisto drugače. Včasih so glasbeni izvajalci od prodaje plošč morda zaslužili vsaj za kakšen video spot, za kakšno studijsko uro nove pesmi, kakšen plakat. Toda taka je ta reč«, pravi Jože Potrebuješ. Čuki nad tem dejstvom in spremembami ne tarnajo pretirano in z veliko vnemo ustvarjajo naprej. Tako so v teh dneh postregli z novim fenomenom. V pičlih dveh mesecih so kar z dvema pesmima posegli po samem vrhu You Tube lestvice! Ta upošteva vse posnetke (ne samo glasbenih), ki si jih na našem teritoriju ogledujejo uporabniki interneta.

Prva pesem Če se od spominov da živet', ki so jo Čuki skupaj s Kvatropirci izdali 10. 10. ob 10. uri in 10 minut in je takoj dosegla prvo mesto, je v dveh mesecih postala res že prava uspešnica.

Le dobra dva meseca kasneje, pa so izdali novo spevno melodijo Cel svet imaš na dlani, ki je izšla 12. 12. ob 12.uri in 12 minut. Tudi ta je kmalu skočila na vrh najbolj priljubljenih pesmi in celo vseh video vsebin pri nas, kjer vztraja že nekaj časa. Pesem postaja prava praznična himna in se zna zgoditi, da jo bomo, tako kot super hit Daj mi poljub, ki so ga Čuki skupaj z Modrijani izdali pred šestimi leti, poslušali in prepevali še naslednja leta in desetletja.

 

Videospot, ki so ga Čuki posneli v naši prestolnici ima zelo unikatno idejo, ki je zelo blizu predvsem mlajšim gledalcem. Med hojo po praznično okrašeni Ljubljani se javljajo svojim oboževalcem po Instagramu in Facebooku, ti pa komentirajo dogajanje in novo pesem. Nad pesmijo, oziroma videospotom pa so navdušeni tudi gluhonemi, saj je besedilo prikazano tudi z njihovo znakovno govorico. Vodja skupine, ki je letos z dvema razprodanima koncertoma v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma obeležila 30 letnico in tudi avtor obeh omenjenih pesmi, Jože Potrebuješ, nam je povedal še, kje bodo Čuki še koncertirali do Novega leta:«V Kopru, Bohinjski Bistrici, v Novi Gorici, Mariboru...« Najbolj pa se veselijo nastopa na Kongresnem tgu v Ljubljani, kjer bo nova pesem Cel svet imaš na dlani gotovo zvenela še posebej praznično.

Samo da spomnimo. 2018 je bilo za skupino Čuki ponovno uspešno in pestro leto. Sploh jesen je postregla s samimi presežki in tako želijo fantje leto tudi zaključiti. Zato si niso mogli kaj, da nam ne bi postregli še z eno spevno in himnično pesmijo to leto, primerno prav za te praznične dni. Z njo se hočejo zahvaliti vsem, ki Čukom že vsa leta prisluhnejo znova in znova, se z njimi srečujejo na številnih nastopih in prepevajo njihove pesmi. »No, tale je (spet) ena izmed takšnih, ki vam ne bo šla iz glave in jo boste radi poslušali in prepevali ne le v novoletno-božičnem času, ampak kar čez celo leto«, so zaupali Čuki o novi pesmi Cel svet imaš na dlani.

 novoletna spot

Jesensko-zimska Čukova igra številk:

- 10. 10. ob 10 in 10 minut so nam predstavili pesem Če se od spominov da živet', ki so jo posneli skupaj s Kvatropirci in je v manj kot dveh mesecih postala pravi hit, spot pa ima na You tubu že več kot 600.000 ogledov

- 11. 11. so v dvakrat razprodani Gallusovi dvorani Cankarjevega doma priredili dva koncerta, ob 30. letnici skupine, o katerem vsi, ki so se ga imeli srečo udeležiti govorijo v superlativih. Koncert bo sicer na TV Slovenija predvajan konec januarja.

- 12. 12. ob 12 in 12 minut pa uradno izide nova pesem in video-spot "Cel svet imaš na dlani", ki je hvalospev prijateljstvu in je zelo praznično obarvan. Ravno pravšnji za te lepe zimske dni, ko bi nas moralo še bolj povezati. Video-spot izide torej v sredo 12 minut čez poldne

- hm, kaj pa bo 1. 1. ob 1. uri in eni minuti? To pa lahko samo ugibamo...

 

POGLEJ OKOLI SEBE

KAKO SE SVET VRTI

SREČA VEDNO DOBRE SPREMLJA

TAKŠNE KOT SI TI

CEL SVET IMAŠ NA DLANI

VSE LAHKO DOBIŠ

VEDNO BOM NA TVOJI STRANI

KO SI ZAŽELIŠ

 

 

"CEL SVET IMAŠ NA DLANI"

Avtor glasbe : Jože Potrebuješ

Avtorja besedila : Jože Potrebuješ in Aleksander Ritter

Aranžma : Jože Potrebuješ

 

 

Kaly Kolonič

Agencija Ekskluzivno

PR, promocija

www.ekskluzivno.si

Pin It

Radio Sevnica LIVE

Poslušate radio Sevnica v živo:

 

 

Iskalnik po strani

Radio Sevnica

Danes na programu

Mešana glasbaRadio Sevnica v živo!

Poslušate:

Save

Radio Sevnica tudi na:

 

pickradio392x72

Save

Save

Save

Save

Vremenska napoved

Radio Sevnica v ŽIVO

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save