Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

slhrnlenfrdeit

svet slovenske nemske glasbe1

Sedem let mix Zoran Cilenšek

Ne dolgo nazaj na željo prijateljice Zdenke , na Martinovo soboto, v Jančah, sem se srečala z "legendo" slovenske glasbeno zabavne scene Zoranom Cilenškom.
Po sedmih letih se vrača na glasbeni sceno, saj je v tujini - Kanadi imel domotožje.

zoran cilensek

Zoran Cilenšek je znano slovensko ime saj je pred leti prepeval z legendarnim Božidarjem Wolfandom / Wolfom. Od 25 pesmi so uspešnice kot so Ana, Mamca ne zameri, Slovenec sem ...pa tudi najnovejša Sedem let postali in bodo postali hiti .

Z Zoranom je bilo prav lepo klepetati saj je bila njegova glasbena pot res pestra in polna lepih spominov, ki se jih še kako rad spominja .....

" Glasbena pot Zorana pričela že ko je hodil v osnovno šolo. Že takrat je imel takoimenovane 'garažne bende'. Ko je hodil v peti razred mu je oče kupil prvo kitaro. "Takrat se je mojih mislih začelo malo bolj resno razmišljanje. Ko sem končal osmi razred sem se pridružil lokalnemu ansamblu Ržiški fantje. Lepo so me sprejeli čeprav so bili vsi starejši od mene. Ko sem nastopal s tem ansamblom sem ugotovil, da je občinstvu všeč moje petje.

To me je spodbudilo, da sem se resno pričel ukvarjati z glasbo. Tako se je zgodilo, da ko sem se z 18 leti zaposlil v podjetju Mostova delal samo do malice in potem sem šel v kadrovsko službo po delavsko knjižico in rekel, da ne bom delal. Ravno takrat pa je v Cankarjevem domu zase snemal nove skladbe Božidar Wolfand – Wolf. Šel sem k njemu in mu rekel, da ne bom delal in da želim postati 'zvezda'. On se je samo nasmehnil in dobil sem za peti pesem 'Slovenec sem', ki je moja najuspešnejša pesem." je pripovedoval Zoran Cilenšek." (J.P.)

 

SEDEM LET besedilo je spisal Ivan Sivec, glasbo pa Dušan Zore, ki se je že znašla na play listah določenih radijskih postaj pa jo dodajte še vi.

 

Zoran je res zelo srčen človek, ki je na nastopu očaral publiko z svojo edinstveno karizmo.

Suzana Mally

Pin It

Radio Narodnjak LIVE

Poslušate:

Iskalnik po strani

Na programu

Radio Narodnjak sodeluje z

Vremenska napoved