Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  Winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

KLAPA SEMIKANTÁ TVOJA LEPOTA (MMS 2018)

Klapa Semikantá se je letos prvič predstavila na najpomembnejšem poletnem festivalu Melodije morja in sonca in dosegla skupno tretje mesto. „To je za nas neverjeten uspeh in velika spodbuda za nadaljnje delo.

klapa semikanta

 

Aplavze publike v avditoriju med prepevanjem naše skladbe si bomo za vedno zapomnili,“ so dejali člani zasedbe, ki skupaj nastopajo že šest let. Skladba Tvoja lepota opeva Istro in njene čare, zanjo pa se pevci posneli tudi videospot v idiličnem okolju v Padni, med vinogradi tik ob morju in ob kraškem robu s čudovitim razgledom na istrsko pokrajino. Avtor pesmi je član zasedbe Erik Prašnikar, ki je napisal tako glasbo kot tekst, avtor aranžmaja pa je Davorin Lovrečič. 


foto: David Lotrič Banović
Klapa Semikantá je nastala leta 2011 v slovenski Istri, ime pa v tamkajšnjem narečju pomeni »se mi poje«. V skupini so različne generacije, vse pa povezuje veselje do petja in druženja. Njihov repertoar obsega zlasti skladbe z dalmatinskim melosom, od tradicionalnih do zahtevnejših priredb, za katere poskrbi član skupine Davorin Lovrečič. Radi zapojejo tudi istrske in slovenske ljudske pesmi. Klapa veliko nastopa v koprski in v sosednjih istrskih občinah, v drugih krajih po Sloveniji ter v tujini, kjer s ponosom predstavlja Koper in Slovenijo. Nastope pripravlja skupaj s številnimi društvi in skupinami iz lokalnega okolja ter tako krepi sodelovanje ljubiteljskih kulturnih društev v Istri.

Klapa Semikantá
https://www.facebook.com/semikanta/
Kontakt: 
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Vremenska napoved