Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

slhrnlenfrdeit

svet slovenske nemske glasbe1

Štajerski Brendi predstavlja pesmico "Spomin na stare dni"

Štajerski Brendi kljub pravkar zaključenem "veselem in napornem decembru« ne počiva. Tokrat se predstavlja z novo skladbico, ki ima nostalgičen naslov Spomin na stare dni. Glasba in aranžma je delo njegovega prijatelja Borisa Jelenka, s katerim Štajerski Brendi sodeluje že od samega začetka svoje kariere.

stajerski brendi renato1

 

Z Borisom sta posnela tudi tri skupne uspešnice in sicer: Brata sva, Lepe ženske z nama plešejo in Od primorske tja do Ptuja.

Besedilo za pesmico Spomin na stare dni pa je tokrat prvič napisal Roman Turnšek, s katerim sta tudi vnaprej dogovorjena za uspešno sodelovanje, saj ugotavljata, da so njuni pogledi na glasbo zelo podobni.

Pesmica Spomin na stare dni opisuje stare dobre čase, ko nam je bilo lepo, ko smo se znali družiti in prepevati skupaj do ranih jutranjih ur in nismo bili obremenjeni z moderno tehnologijo in družbenimi omrežji. Danes so čisto drugi časi, saj se vsak drži zase, ljudje se družijo precej manj, so zagrenjeni in okupirani z lastnimi problemi. Štajerski Brendi v pesmici prepeva in si želi, da naj nas spomin popelje nazaj v stare lepe dni in pričara prijaznost ter lepo besedo in veselo pesem.

Za Štajerskega Brendija je bilo tudi leto 2017 uspešno - izdal je že 13-to zgoščenko z naslovom Štajerski Brendi praznuje z vami. Na zgoščenki je kar 20 pesmic, od katerih so nekatere že poznane, druge pa še bodo stalnica med čestitkami na številnih radijskih postajah. Tako lahko na zgoščenki med drugim najdemo tudi pesmice: Oče dvigni čašo, Mama abrahamka, Na zdravje mami, Oče vse naj naj... Razveselila pa nas bosta tudi dva dueta: pesmico Brat in sestra je Štajerski Brendi posnel skupaj z njegovo glasbeno prijateljico Anjo Pustak Lajovic, skladbo Brata sva pa je Štajerski Brendi zapel s svojim glasbenim prijateljem Borisom Jelenkom.

 

Seveda pa Štajerski Brendi nikakor ne pozablja na svoje oboževalce – tudi letos je vse obdaril s svojim tradicionalnim koledarjem.

 

Pin It

Radio Narodnjak LIVE

Poslušate:

Iskalnik po strani

Na programu

Radio Narodnjak sodeluje z

Vremenska napoved