Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIK  http://radiosevnicasi.caster.fm/ logo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Festival VURBERK 2017 - Rezultati izbora ansamblov v Podnanosu

»26. Vurberški festival« Podnanos, izbor ansamblov, 7. maj 2017 Turistično društvo Vurberk v sodelovanju z Občino Duplek, glasbeno agencijo GERŽINA VIDEOTON Maribor, z Radijem in Televizijo VESELJAK, ZKP RTV Slovenija in dnevnikom VEČER organizira

ansambel zadetek1


26. festival narodno-zabavne glasbe Slovenije vokalno-instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko ter dvo in večglasnim petjem 26. festival narodno-zabavne glasbe Slovenije »VURBERK 2017« bo v petek, 16. junija ob 19.45 na VURBERŠKEM GRADU in ga bo snemala TELEVIZIJA in RADIO VESELJAK. Ansambli bodo nastopali v živo. Še pred tem pa bo Televizija VESELJAK pripravila predstavitve vseh ansamblov v svojih programih.
Na dan festivala bo izšla festivalska zgoščenka, na kateri bo objavljena po ena skladba ansambla, za katero ansambli mislijo, da bi jim lahko prinesla nagrado.
V organizacijskem odboru ugotavljamo, da je festival »VURBERK« eden vodilnih festivalov slovenske domače glasbe v Sloveniji.

Izbor ansamblov je bil v nedeljo, 7. maja ob 17. uri na dvorišču Osnovne šole Podnanos. Prijavilo se je 16 ansamblov, po pregledu poslanega materiala in delu žirije, je bilo na festival sprejetih 12 ansamblov. Žirijo so sestavljali: TOMAŽ GUČEK - predstavnik RTV Slovenija,  JANI REDNAK - ustanovitelj in dolgoletni član ansambla Vagabundi, glasbeni producent in lastnik snemalnega studia,   KONRAD TOPLAK - predstavnik T.D. Vurberk in  TOMAŽ TOZON - muzikolog, producent, glasbenik, dolgoletni član Slovenskega okteta.   Člani žirije so bili enotnega mnenja, da je med izbranimi dosti še mladih in neznanih, a kvalitetnih ansamblov.

Izbrani so bili naslednji ansambli:

1. Ansambel OPOJ – Velika nedelja
2. Ansambel PIK – Šentjur
3. Ansambel UPANJE – Gorišnica
4. Ansambel ME TRI DO POLNOČI – Slov. Konjice
5. Ansambel LOJTRCA – Slovenj Gradec
6. Ansambel MLADIKA – Dramlje
7. Ansambel TIK TAK – Postojna
8. Ansambel VIŽARJI – Stranice
9. Ansambel MLADI UPI – Šmarje pri Jelšah
10. Ansambel FANTJE IZPOD LISCE – Sevnica  
11. Skupina FRAJERKE – Šmarje pri Jelšah
12. Ansambel MURNI – Šentjur


Tudi gledalci na prireditvi so ocenjevali in za najbolj všečni ansambel so izbrali ansambel  TIK -  TAK iz Postojne. V programu so sodelovali plesalci iz osnovne šole, ki so navdušili nabito poln šotor ob podnanoški osnovni šoli. Izbor sta povezovala IDA BAŠ in JANEZ TOPLAK (direktor vurberškega festivala).

Organizatorji izbora ansamblov za vurberški festival so že vrsto let marljivi člani TURISTIČNEGA DRUŠTVA PODNANOS, ki ga vodi Aleš Bratož in so kljub spremenljivemu vremenu pripravili enkraten glasbeni izbor v okviru tridnevne prireditve ŠEMBIDSKA POMLAD.


Pokrovitelji:
Trgovine Jager, Šmarje pri Jelšah
Original harmonika Rutar
Restavracija Gastro Ptuj in
Tiskarna Ekart, Cirkovce

Medijski partner: Media 24 – radio in televizija Veseljak


Dodatne informacije dobite po telefonu pri agenciji GERŽINA VIDEOTON  GSM: 041 616 603 ali na mailu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .

Festival VURBERK 2017
ZDRAVKO  GERŽINA
(Tehnični organizator)

Save

Pin It

Radio Sevnica LIVE

Poslušate radio Sevnica v živo:

 

 

Iskalnik po strani

Radio Sevnica

Danes na programu

Narodnozabavna glasba


Radio Sevnica v živo!

Poslušate:

Save

Radio Sevnica tudi na:

 

pickradio392x72

Save

Save

Save

Save

Vremenska napoved

Radio Sevnica v ŽIVO

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save