Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIK  http://radiosevnicasi.caster.fm/ logo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Izbrani tekmovalni ansambli za 17. Večer slovenskih viž v narečju!

Na razpis za FESTIVAL – VEČER SLOVENSKIH VIŽ V NAREČJU, ki domuje v Škofji Loki, je prispelo 18 prijav, strokovna komisija pa je izbrala 9 ansamblov, ki se bodo v športni dvorani Trata predstavili z novimi, še ne slišanimi skladbami v narečnih besedilih.

narecje

Komisija je letos zeleno luč prižgala ansamblom Ano urco al pej dvej, Bolj počas', Dor ma cajt, Galop, Hozentregarji, Meh ekspres, Mladi Pomurci, Prifarski muzikanti in Raubarji..... (Več v kratkem sporočilu za javnost. Priporočamo se za objavo! )

Za dodatne informacije smo vam na voljo na telefonskih številkah 051/678-732 (Nada Jamnik), 041/679-052 (Andreja Čamernik) ali 051/697-731 (Tanja Barašin), lahko pa tudi preko elektronske pošte na naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Želim vam lep dan in na svidenje 9. junija v Škofji Loki!

 RADIO SORA, d.o.o.
Tanja Barašin, odgovorna urednica

Zdravko Geržina

GERŽINA VIDEOTON,     MARIBOR,    Slovenia

GSM: 00 386 41 616 603,    E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Izbrani tekmovalni ansambli za 17. Večer slovenskih viž v narečju!

Na razpis za FESTIVAL – VEČER SLOVENSKIH VIŽ V NAREČJU je prispelo 18 prijav, strokovna komisija pa je izbrala 9 ansamblov, ki se bodo predstavili z novimi, še ne slišanimi skladbami v narečnih besedilih.

Škofja Loka, 14. april 2017 - Za letošnji že 17. Večer slovenskih viž v narečju se je prijavilo 18 ansamblov. Strokovno komisijo, ki je izbrala sodelujoče ansamble in skladbe, sta tudi letos vodila Tomaž Tozon, ki je ocenjeval glasbeno plat prejetih skladb, ter Francka Benedik, ki je ocenjevala primernost narečnih besedil. Komisija je izbrala 9 tekmovalnih skladb in izvajalcev s povsem novimi narečnimi vižami, ki se bodo 9. junija predstavili v športni dvorani Trata v Škofji Loki. Zeleno luč je prižgala ansamblom Ano urco al pej dvej, Bolj počas', Dor ma cajt, Galop, Hozentregarji, Meh ekspres, Mladi Pomurci, Prifarski muzikanti in Raubarji.

Ansambel PRIFARSKI MUZIKANTI je uveljavljen slovenski ansambel, ki se bo v Škofji Loki predstavil prvič, po dolenjsko pa bodo zapeli »Kraljica suhe ruobe« (glasbo in melodijo je napisal Žiga Bižal). Na drugi strani pa je ans. ANO URCO AL PEJ DVEJ, ki prihaja iz Tržaškega zaledja, star znanec publike v Škofji Loki, ki je doslej pobral že več nagrad za najboljši nastop v celoti; tokrat bodo zapeli »Zbugan lastovca« (avtorica glasbe in besedila je Barbara Gropajc). Nastopili bodo tudi nagrajenci občinstva zadnjih dveh festivalov, RAUBARJI iz Poljan, letos s skladbo v poljanskem narečju »Sosedu peteln« (avtor glasbe Blaž Jenkole, avtor besedila David Mohorič). Ansambel DOR MA CAJT bo v selškem narečju zapel skladbo »Janiz« (glasbo in besedilo je napisal Tomaž Hostnik), HOZENTREGARJI bodo po loško sporočili »Jutr točimo zastonj« (avtor skladbe in besedila Simon Šubic), ans. MEH EKSPRES pa po dolenjsko da »Najmam cajta« (avtor glasbe Blaž Škulj, avtor besedila Matej Kocjančič). Ans. BOLJ POČAS' se bo predstavil s skladbo v poljanskem narečju »Pozim' pa poljit«  (glasbo in besedilo je napisal Franci Kavčič), ans. GALOP bo po gorenjsko urezal »Ajga punca« (avtor glasbe Jožef Vidergar, avtor besedila Igor Pirkovič), MLADI POMURCI pa prihajajo s skladbo »Prlek in Prekmurka« (glasbo je napisal Tine Lesjak, besedilo pa Matej Trstenjak).

Zmagovalci lanskega Večera slovenskih viž v narečju so bili s skladbo v notranjskem narečju "Kdr bwš rat'la mama" Lisjaki z Barbaro in Neli, avtorja Barbara Gropajc in Matic Štavar pa sta zanjo prejela tudi nagrado za najboljšo melodijo. Raubarji so s skladbo "Čez polanske griče" postali zmagovalci občinstva, David Mohorič pa je za skladbo prejel tudi nagrado za najboljše besedilo.

Letošnji  Večer slovenskih viž v narečju, ki ga Radio Sora organizira že 17. leto zapored ob pomoči agencije Geržina Videoton, se bo odvil v športni dvorani Trata v Škofji Loki. Ker je to edini slovenski festival v narečjih, ki s tem ohranja našo kulturno dediščino, ga je letos pod svoje častno pokroviteljstvo vzel tudi predsednik Republike Borut Pahor.

Pin It

Radio Sevnica LIVE

Poslušate radio Sevnica v živo:

 

 

Iskalnik po strani

Radio Sevnica

Danes na programu

Mešana glasba
09:03 - Računalniške novice
Mešana glasba
18:03 - Računalniške novice
Mešana glasbaRadio Sevnica v živo!

Poslušate:

Save

Radio Sevnica tudi na:

 

pickradio392x72

Save

Save

Save

Save

Vremenska napoved

Radio Sevnica v ŽIVO

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save