Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  Winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Novi videospot ansambla Azalea - Kam se pelje svet?

Kam se pelje svet? To se včasih vpraša sleherni človek in tako je naslov novemu valčku ansambla Azalea. Z njim so nastopili na festivalu Graška gora poje in igra in odnesli nagrado za najboljše besedilo, ki ga je spisala pevka Meta Smolič, Bojan Imperl ga je opremil z glasbo.

ansambel azalea2

Da je Azalea videospot premierno predstavila javnosti ravno na 11. 9., ki ni zanemarljiv datum, je naključje, ki se ga niso takoj zavedali. V spotu lahko vidite ljudi z zelo različno usodo in same odnose med njimi.
Ne zamerimo tistim, ki imajo veliko, naj imajo. Želimo si samo, da bi tisti, ki nimajo, imeli toliko, da bi lahko dostojno živeli. Torej, empatija in solidarnost  posameznika je pomembna za začetek. Če se bo potrudil vsak, ki je prebral ta članek in naredil dobro delo, bo svet za marsikoga vsaj odtenek lepši.
Da je nastalo to besedilo, je kriva vožnja mimo zelo zgaranega, starega človeka, ki je moral pri zelo vročem soncu prenašati kamne in kriliti z macolo … Tak  človek bi moral nič drugega, kot samo uživati starost. »Potiho so se na licu znašle solze, tisti trenutek takrat. Kasneje sem o tem gospodu in nepravičnosti veliko razmišljala. Nek večer se je besedilo samo zlilo na papir. Na koncu gremo vsi na poslednjo pot in seboj ne bomo odnesli čisto nič takega, kar je pomembno za nas v tem trenutku«, pravi Meta.
Zakaj na svetu ni pravice
in nasmeh nam ni enak?
Zakaj ne jemo vsi sredice?
Še za skorjo nima vsak.
Vsem poslednja pot življenja
v usodi piše s pikami.
Tja odide vsa dobrota, zloba,
vse, kar nas kroji.

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Vremenska napoved