Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  Winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Jurčki so pustovali v Frankfurtu

Ansambel Jurčki so 25.2.2017 že tretjič igrali za Slovence, ki živijo v Frankfurtu ob Majni in njeni okolici. V vikend paketu so združili prijetno s koristnim in poleg igranja izkoristili tudi priložnost za druženje z rojaki in ogled mesta.

jurcki2017


Jurčki so letošnji pustni vikend preživeli pri izseljeniških Slovencih v Frankfurtu. Na pot so se odpravili v petek popoldne. Seveda so si priskrbeli šoferja in izposodili kombi. K sreči jim sneženje na poti v Nemčijo ni veliko nagajalo, tako da so lahko do večera (v 9 dobrih urah) že prispeli na cilj. Po dobro prespani noči in obilnem zajtrku so si privoščili ogled po mestu. Tokrat so bili že tretjič v Frankfurtu, a prvič v sončnem vremenu. Tako so sedaj lahko prvič doživeli čudovit razgled iz 200 metrske stolpnice Main Tower, od koder se je dalo videti vse zanimivejše atrakcije mesta, saj ni bilo časa za obisk vseh. Med sprehodom po mestu so si ogledali tudi stolnico sv. Bartolomeja, ki je v bombardiranju med 2. svetovno vojno ostala edina neporušena stavba v njeni okolici. Seveda se spodobi, da so poskusili tudi tradicionalni »hmeljev napitek«, saj je Frankfurt znan po velikem številu malih pivovarn.


Zvečer je sledil glavni dogodek – igranje na pustni zabavi za rojake v dvorani pri sv. Bonifaciju v Sachsenhausnu, Frankfurt.  Tokrat so nastopili kot Jurčki z divjega zahoda (kavboji in kavbojka) in igrali ter uživali pozno v noč. Seveda ni manjkalo smeha ob pogledu na domiselne pustne šeme obiskovalce. Najboljše maske so bile tudi nagrajene, kjer so si mesta v vrstnem redu od 4. do 1. mesta prislužili Robin Hood, Pika Nogavička, banani in indijansko pleme. Ob dobri kulinariki (seveda niso manjkale kranjske klobase, pečenka, krofi in slovensko vino) in čudoviti družbi jim je čas hitro minil. V jutranjih nedeljskih urah so se polni lepih vtisov in spominov odpravili nazaj v Slovenijo.

20170225 120036 2
Ob tej priložnosti se člani ansambla Jurčki zahvaljujejo tudi podjetju Prigo d.o.o., kjer so si sposodili kombi za varno in nadvse udobno potovanje.

20170225 130920 2

20170225 120849

 20170225 193327

Boštjan Jurjevčič, Ansambel JURČKI
040-669-083  *  www.jurcki.com  *  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Save

Save

Save

Save

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Vremenska napoved