Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  Winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Občinske novice Občine Sevnica, 30. marec 2018

Pričetek pripravljalnih del na območju bodočega stadiona. Pričela so se pripravljalna dela v sklopu priprave na projekt izgradnje sevniškega stadiona, ki bo skladno z občinskim podrobnim prostorskim načrtom umeščen na lokaciji ob že zgrajenih športnih objektih, med njimi športnim domom in bazenom.

vabilo dan za spremembe

 

Gre za projekt izgradnje še edinega manjkajočega športnega objekta in bo največja investicija občine na področju športa.

Za izvedbo investicije je Občina Sevnica od leta 2007 do 2014 je odkupila tri hektarje zemljišč z dvema stanovanjskima objektoma. Za zemljišča je bilo namenjenih 510.000 evrov. V letu 2014 je bil sprejet občinski podrobni prostorski načrt za stadion s spremljajočimi objekti ob športnem domu in bazenu, ki je opredelil tudi faznost izvedbe. V prvem delu je predvidena izgradnja stadiona z velikim nogometnim igriščem in 400-metrsko tekaško stezo.

Še pred tem pa je potrebno izvesti pripravljalna dela, ki zajemajo stabilizacijo pobočja, in ta so se pričela izvajati v teh dneh. Pripravljalna dela potekajo na podlagi projektne dokumentacije za stabilizacijo pobočja na območju načrtovanega atletskega stadiona z nogometnim igriščem, pripravljene po pregledu pobočja in geomehanskega sondiranja, ter pridobljenega gradbenega dovoljenja.

Dela zajemajo odstranitev vrtov in obstoječega travnatega nogometnega igrišča, odstranitev humusa na celotnem pobočju ter deponiranje znotraj gradbišča, ureditev gradbiščne ceste, izvedbo odvodnjavanja območja z globokimi drenažami in drenažnimi rebri, odkop pobočja, izkop in gradnjo kamnito betonskega zidu v dolžini okrog 150 metrov ter vgrajevanje izkopnega materiala v plasteh, da se bo izvršila konsolidacija terena. Finalna površina stadiona se izdela v naslednji fazi. Projekt je zasnovan tako, da se izkopane mase materiala znotraj gradbišča izenačijo, zaradi česar materiala ne bo potrebno izvažati izven gradbišča.

Izvajalec projekta stabilizacije terena je podjetje Rafael d.o.o. Sevnica, vrednost pogodbe pa znaša dobrih 370 tisoč evrov. Dela bodo skladno s pogodbenim rokom izvedena v roku treh mesecev. Po zaključeni stabilizaciji terena se bodo pričeli postopki izbora izvajalca za projektiranje športnega objekta – stadiona z velikim nogometnim igriščem in 400-metrsko tekaško stezo.

 vabilo drzavno prvenstvo rokomet

Območno srečanje lutkovnih skupin občine Sevnica

V sredo je v Boštanju potekalo srečanje mladih lutkarjev sevniške občine. Na vsakoletnem območnem srečanju se je predstavilo pet zasedb: lutkovna skupina Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica, lutkovna skupina Knapec Osnovne šole Krmelj, lutkovna skupina Pikapolonice Osnovne šole Tržišče, lutkovna skupina Ostržek Osnovne šole Milana Majcna Šentjanž in lutkovna skupina Vrtavke Osnovne šole Boštanj.

Srečanje je strokovno spremljala Jelena Sitar, pozdravni nagovor je lutkarjem, mentorjem skupin in gledalcem namenil župan Srečko Ocvirk, povezovalka programa pa je bila Katja Pibernik, koordinatorica sevniške območne izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, ki je dogodek tudi organiziral.

 logotip obcina sevnica

Občinska uprava Občine Sevnica

Datum objave: petek, 30. marec 2018

Občina Sevnica, Glavni trg 19a, 8290 Sevnica

Telefon: 07 81 61 200, faks: 07 81 61 210
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.obcina-sevnica.si

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Danes na programu

10:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
16:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)

Vremenska napoved