Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIK  http://radiosevnicasi.caster.fm/ logo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Občina Sevnica - Objavljeni javni razpisi

Z današnjim dnem (petek, 19. januar 2018) so v Uradnem listu Republike Slovenije in na spletni strani Občine Sevnica objavljeni javni razpisi za sofinanciranje programov na področjih kulture, mladinskih dejavnosti ter socialnega in zdravstvenega varstva.

logotip obcina sevnica

Predmet javnega razpisa zbiranja predlogov za sofinanciranje programov in projektov na področju ljubiteljske kulturne dejavnosti, ki jih bo v letu 2018 sofinancirala Občina Sevnica, so programi in projekti na področju kulture, ki zajemajo vse oblike ustvarjanja, posredovanja in varovanja kulturnih dobrin na področju glasbene (vokalne in instrumentalne), plesne, gledališke in lutkovne, folklorne, literarne, likovne, fotografske, video in filmske dejavnosti. Okvirna vrednost razpisa je 48.000 evrov. Razpisna dokumentacija je do izteka prijavnega roka dosegljiva na spletni strani www.obcina-sevnica.si oziroma osebno na Občini Sevnica, Glavni trg 19 a, 8290 Sevnica. Prijavitelji morajo prijavo oddati najpozneje do vključno 19. februarja 2018 na naslov Občine Sevnica.

Objavljen bo tudi javni razpis zbiranja predlogov za sofinanciranje programov na področju socialnega in zdravstvenega varstva v občini Sevnica v letu 2018, predmet katerega je sofinanciranje programov in/ali projektov s področja socialnega varstva in zdravstvenega varstva. Okvirna višina razpoložljivih sredstev znaša 25.000 evrov. Razpisna dokumentacija je do izteka prijavnega roka dosegljiva na spletni strani oziroma osebno na Občini Sevnica. Prijavitelji morajo prijavo oddati najpozneje do vključno 19. februarja 2018 na naslov Občine Sevnica.

Javni razpis s področja mladinskih dejavnosti z okvirno vrednostjo 15.000 evrov zajema možnosti sofinanciranja mladinskih programov in projektov ter programov za mlade v občini Sevnica. Razpisna dokumentacija je do izteka prijavnega roka dosegljiva na spletnih straneh www.obcina-sevnica.si in www.kstm.si oziroma osebno na Občini Sevnica. Prijavitelji morajo prijavo oddati najpozneje do vključno 19. februarja 2018 na naslov Občine Sevnica.

Javni razpis za izbiro izvajalcev letnega programa športa v občini Sevnica v letu 2018 bo objavljen po končnem sprejetju letnega programa športa in odloka o postopku in merilih za sofinanciranje. Javna razpisa za področja gospodarstva in turizma bosta objavljena po dopolnitvi pravilnikov s predmetnih področij.

Javni razpis s področja kmetijstva je odprt do 12. februarja 2018.

 

Posavski župani na skupni novinarski konferenci

V Kostanjevici na Krki je včeraj potekalo tradicionalno ponovoletno srečanje posavskih županov in podžupanov z novinarji in predstavniki medijskih hiš. Poleg Srečka Ocvirka, župana Občine Sevnica, so dosežke v preteklih letih in pričakovanja v aktualnem proračunskem letu predstavili tudi župan Občine Brežice Ivan Molan, župan Občine Radeče Tomaž Režun, župan Občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak, župan Občine Kostanjevica na Krki Ladko Petretič in župan Občine Krško mag. Miran Stanko. Predstavnikom medijev so se ob tem zahvalili za dobro sodelovanje in kakovostno poročanje, za odgovorno delo medijev pri uresničevanju pravice javnosti do obveščenosti, hkrati pa krepitve družbenega povezovanja.

Javno povabilo k sodelovanju na izboru za Županovo vino 2018

Vinogradniška društva sevniške občine pod pokroviteljstvom in v sodelovanju z županom Občine Sevnica organizirajo izbor za »Županovo vino 2018«, ki bo namenjeno promociji občine in bo imelo status protokolarnega vina za različne priložnosti. V letu 2018 bo kot županovo vino izbran cviček PTP, letnik 2017. Gotovo bo tudi letošnje županovo vino uspešen promotor sevniške občine, vinogradnikov in vinogradniške dediščine, zato vljudno vabljeni k sodelovanju. Javno povabilo k sodelovanju je v celoti objavljeno na spletni strani Občine Sevnica.

Na sevniškem gradu odprta razstava Artkum Ex-tempore 2016-17

V Mosconovi galeriji na Gradu Sevnica je bila sinoči odprta razstava Artkum Ex-tempore 2016-17, ki jo je pripravilo Društvo za umetnost Artkum. Predstavljena so dela 16 ustvarjalcev, med njimi tudi sevniških. Razstavo je odprl prof. Aleš Leko Gulič, kulturni program pa sta oblikovali glasbenici Ksenija Jus in Katarina Nasteska. Razstava je na ogled do vključno 11. februarja 2018, in sicer ob petkih med 15. in 18. uro ter ob sobotah, nedeljah in praznikih med 12. in 15. uro, za skupine pa po predhodnem dogovoru.

Boštanj vabi na tradicionalni Mešjakov večer

Jutri, 20. januarja, bo v dvorani TVD Partizan Boštanj od 17. ure dalje potekala prireditev z naslovom Mešjakov večer. Etnološko-kulinarična prireditev je tradicionalnega značaja, potekala bo že peto leto zapored. Organizira jo Turistično društvo Boštanj ob Savi v sodelovanju s člani društva Ajda Posavje, Aktivom žena Boštanj in Osnovno šolo Boštanj. V programu bodo razglašeni rezultati 3. ocenjevanja jabolčnikov, sadnih vin in sadnih sokov, sledila pa bo podelitev priznanj in pokušina. V sklopu prireditve bo potekala tudi izmenjava semen, zato organizatorji vabijo obiskovalce, da s seboj prinesejo svoja domača semena in sodelujejo pri izmenjavi. Vstop je prost.

20 let Kulturnega društva Franc Požun Zabukovje

V Večnamenskem domu Zabukovje bo jutri, 20. januarja, Kulturno društvo Franc Požun Zabukovje praznovalo dve desetletji delovanja društva. Prireditev se pričenja ob 19. uri. Po krajšem kulturnem programu z obeležitvijo obletnice bo sledila spevoigra v treh dejanjih avtorja Janeza Podlesnika z naslovom »Gremo mi totle ta« v izvedbi članov Kulturnega društva Franc Požun Zabukovje in v sodelovanju z Janezom Košarjem, ki obeležuje 10. obletnico poustvarjanja starih godčevskih viž. V kulturnem programu bo nastopila tudi ženska pevska skupina Rosa.

 

Datum objave: petek, 19. januar 2018

 

Občina Sevnica, Glavni trg 19a, 8290 Sevnica
Telefon: 07 81 61 200, faks: 07 81 61 210
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.obcina-sevnica.si

 

Pin It

Radio Sevnica LIVE

Poslušate radio Sevnica v živo:

 

 

Iskalnik po strani

Radio Sevnica

Danes na programu

Narodnozabavna glasba


Radio Sevnica v živo!

Poslušate:

Save

Radio Sevnica tudi na:

 

pickradio392x72

Save

Save

Save

Save

Vremenska napoved

Radio Sevnica v ŽIVO

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save