Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

slhrnlenfrdeit

svet slovenske nemske glasbe1

NOVO: Ansambel PETKA – STARI ASI, NOVI ČASI

Ansambel Petka nam predstavlja novo hudomušno skladbo, v kateri se z njimi prvič predstavi njihov novi član Dejan Frece. Na to osvežitev skupine se nanaša tudi nova skladba z naslovom Stari asi, novi časi.

petkafebruar

Stari asi naj bi bili »stari« člani Ansambla Petka, novi časi pa se navezujejo na obdobje, odkar se jim je pridružil Dejan Frece, ki se v njihovi prvi skupni skladbi predstavi tudi kot glavni vokal.

 

Dejan Frece prihaja iz istega kraja kot Matjaž in Stane, iz Dobja pri Planini. Spoznali so se pri folklori, kjer je Dejan plesal, Matjaž in Stane pa sta igrala. Novinec skupine izhaja iz glasbene družine. Muzikant je bil že njegov dedek, njegov oče še vedno igra, njegov brat igra v Ansamblu Pik, Dejan pa se je najprej zaljubil v harmoniko, nato pa še v trobento. Dolgo je bil član Mladih korenjakov, do preteklega leta pa je igral pri Simpl bandu. Za Ansambel Petka je to prva menjava članov v vseh 12 letih delovanja, zato se nismo čudili ganljivemu slovesu od nekdanjega člana, Urbana Sadeka, ki se je zgodilo lani na njihovem tradicionalnem koncertu.

 

V 13. leto delovanja so torej vstopili srečni, da so uspeli v svoje vrste zvabiti odličnega glasbenika in človeka, s katerim so že v preteklosti stkali pristne prijateljske vezi. Ne dvomimo, da je pred njimi še vesela in odmevna glasbena prihodnost.

 

Člani Ansambla Petka: Matjaž Vodišek, Roman Rošer, Aleš Švab,Stane Žekar, Dejan Frece

Skladba: STARI ASI,NOVI ČASI

Izvajalec: Ansambel Petka

Avtorica besedila: Vera Šolinc

Avtor melodije in priredbe: Matjaž Vodišek

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Radio Narodnjak sodeluje z

Vremenska napoved