Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

slhrnlenfrdeit

svet slovenske nemske glasbe1

KLATEŽI USTANOVILI GLASBENO ŠOLO?!

Ansambel Klateži so v nedeljo, 26.01. ob 18.00 v Vojniku priredili ob 10. obletnici delovanja že četrti koncert »Zapojmo skupaj« in izdali njihovo drugo zgoščenko z naslovom »Letiva«.

klatezi1

To leto so se zaradi prostorske stiske preselili v večjo športno dvorano v Vojnik. Ko so mislili, da so lansko leto pokazali vse, so znova presenetili s še bolj domiselno zgodbo. Značilnost njihovih koncertov je namreč kombinacija izvajanja glasbe in dramske igre, ki nadomesti napovedi. Letos so oder spremenili v glasbeno šolo s tremi sobami(odri). Klateži so postali profesorji, vlogo ravnatelja je prevzel Modrijan Blaž Švab in v vlogi hišnika je bil glavni igralec Franci Podbrežnik - Solčavski, ki je kot avtor zgodbe prispeval k nastanku celotnega koncerta. Il divji, Mladika, Mladi Korenjaki in Smeh so sodelovali kot njihovi učenci in glasbeni gostje na ''pripravah'' za koncert. Kot presenečenje so nastopili tudi The Moonlighting Orchestra in Modrijani. Ne glede na to, da je dvorana v Vojniku veliko večja, je bila zopet premajhna za vse obiskovalce. Ali se bodo naslednje leto selili v še večjo dvorano?

IZJAVA KLATEŽEV O OBČUTKIH PO KONCERTU:

»Ko stopiš na oder in pričneš z igro je občutek naravnost fenomenalen. Ob prvem pogledu na nekaj več kot 1000 glavo množico se nam je kar malo naježila koža, saj po takšnem odzivu resnično veš, da delaš dobro in kvalitetno. Skozi celoten koncert lahko rečemo, da smo vsi štirje neverjetno uživali in z vsem srcem ljudem predstavili našo igro. Seveda je bilo potrebno vložiti veliko truda in tudi nekaj sprtih vaj med pripravami ni manjkalo, a se je na koncu vse izplačalo. Klateži smo po zadnji pesmi z nasmehom zapustili oder in se iz srca objeli ter ponosno dejali, da je ta koncert naš največji in najboljši do zdaj.«

PREDSTAVITEV ALBUMA »LETIVA«

Nov drugi album Klatežev se imenuje po njihovi uspešnici »Letiva«. Na zgoščenki najdete 9 skladb, katerih je po večini avtorsko delo pevca Klatežev Nejca Cehnarja. Na albumu najdete tudi pesem iz zakladnice domače glasbe »Povej mi gozd«, katero so v originalu izvajali ansambel Miha Dolžana s kvintetom Gorenci. Ostali avtorji, ki so prispevali pisan šopek pesmi na najnovejši album Klatežev so: Raay, Rok Lunaček, Martin Juhart, Vera Šolinc, Lev Svetek, Andraž Kernar, Marjan Kregar, Damjan Pasarič, Tomaž Majcen, Anja Hameršak,…Album »Letiva« je zelo raznolik po tematiki besedil in melodij, zato je pestrost pesmi še toliko bolj svojevrstna in unikatna. Album je za prave ljubitelje diatonične harmonike in moškega štiriglasnega petja.

 

PODATKI O SKLADBI:

Naslov skladbe: Letiva

Avtor melodije: Nejc Cehnar

Avtor Besedila: Nejc Cehnar

Avtor aranžmaja: Nejc Cehnar

Založba VOX

 

VOX NOVA, d. o. o.

Nova Cerkev 25

SI – 3203 Nova Cerkev

 

Tel.: +386 (0)3 759 27 30

Fax.: +386 (0)3 759 27 33

Gsm: +386 (0)31 225 863

 

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Internet: www.vox.si

Pin It

Radio Narodnjak LIVE

Poslušate:

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Radio Narodnjak sodeluje z

Vremenska napoved