Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

slhrnlenfrdeit

svet slovenske nemske glasbe1

Razpis - Festival NZG Ptuj 2020

Festival slovenske narodno-zabavne glasbe na Ptuju ima eno pomembnejših vlog v slovenski narodni glasbi, saj je skozi zgodovino obstoja ansamblom omogočal ustvarjanje prepoznavnosti, ob tem pa skrbel, da se je na državni ravni narodno-zabavna glasba razvijala, da se je ohranjalo kakovostno glasbeno izražanje.

nzg2020banner

To je ob zadnjem festivalu, ko je ta praznoval 50 let, prepoznala tudi Republika Slovenija: družba Radio-Tednik Ptuj je prejela odlikovanje predsednika države Boruta Pahorja.

Prvi razkrivamo program festivalskega dogajanja na Ptuju za leto 2020. Tridnevno dogajanje bo postreglo s petkovim programom, 28. avgusta, ko se bodo predstavili ansambli, ki se niso uvrstili v finale in bodo imeli možnost, da se bodo lahko kot »srečni izbranec« občinstva vseeno udeležili velikega finala 51. Festivala slovenske narodno-zabavne glasbe Ptuj 2020, ki bo v nedeljo, 30. avgusta. Vse preostale »potnike« na festival bo izbrala komisija na predizboru, ki tradicionalno poteka ob dnevih dobrot slovenskih kmetij spomladi na Ptuju.

 

Družba Radio-Tednik, d. o. o., razpisuje

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE SLOVENIJE PTUJ 2020, ki bo v nedeljo, 30. avgusta 2020, ob 19. uri na Ptuju.

Pri pripravi in izvedbi festivala poleg družbe RADIO-TEDNIK, d. o. o., sodelujejo RTV Slovenija – Regionalni center Maribor (Radio Maribor, Televizija Maribor), Media24, RTV Veseljak in revija Muzika.

Razpisna pravila in pogoji:
Na festivalu lahko sodelujejo avtorji in ansambli iz Slovenije in zamejstva, ki gojijo to glasbeno zvrst. Na festivalu lahko sodelujejo ansambli, ki imajo za to glasbo značilne instrumente (uporaba elektronskih instrumentov, bobnov in računalniških programov ni dovoljena) in katerih člani so starejši od 15 let.
Ansambli bodo na festivalu nastopili v dveh kategorijah: v kategoriji klasičnih kvintetov (harmonika, trobenta, klarinet, kitara, bas) in v kategoriji drugih zasedb.
Vsak ansambel oziroma avtor lahko na razpisu sodeluje z eno ali več novimi skladbami. Na festivalu vsak ansambel sodeluje le z eno novo tekmovalno skladbo. Prijava mora vsebovati demo ali že dokončan posnetek prijavljene skladbe in besedilo v treh izvodih. Dolžina skladb je lahko največ tri minute in pol.
Za nastop na festivalu bodo ansambli sprejeti na osnovi odločitve strokovne komisije, ki jih bo ocenila na javni avdiciji v nedeljo, 17. maja 2020 v popoldanskem času, na dvorišču minoritskega samostana na Ptuju. Strokovno komisijo imenuje organizator festivala. Končni izbor ansamblov in skladb bo komisija opravila do 23. maja 2020 in bo dokončen. Potrjeni ansambli ne morejo odpovedati sodelovanja.
Vsi na festival sprejeti ansambli morajo najpozneje do konca meseca maja 2020 organizatorju dostaviti za festivalsko zgoščenko dokončan studijski posnetek tekmovalne skladbe.
S sodelovanjem na razpisu ansambli in avtorji soglašajo, da se njihova dela snemajo za radijski in televizijski program, predvajajo in izdajo na nosilcih zvoka in slike oziroma da sodelujejo na festivalu v skladu z njegovimi pravili.
Izvedbo, skladbe in besedila bodo na festivalu ocenjevali strokovna žirija in komisija za besedila, ki ju imenuje organizator, ter občinstvo. Denarne nagrade so v bruto zneskih. Razpisane nagrade so:

strokovne komisije izberejo:
najboljši ansambel med klasičnimi kvinteti – nagrada ORFEJ in denarna nagrada (ansambel)
najboljši ansambel med drugimi zasedbami – nagrada ORFEJ in denarna nagrada (ansambel)
najboljše besedilo – denarna nagrada (avtor besedila)
najboljšo vokalno izvedbo – Korenova plaketa (pevec, pevka ali pevci)

obiskovalci na prireditvi izberejo:

najboljšo skladbo festivala – denarna nagrada (nagrado si delijo avtor glasbe, avtor besedila in avtor aranžmaja)

Ansambli se prijavijo za nastop na festivalu najpozneje do ponedeljka, 30. marca 2020, na naslov: RADIO-TEDNIK, d. o. o., Osojnikova cesta 3, 2250 PTUJ, s pripisom »Za festival«.
 
Dodatne informacije so na voljo pri direktorju festivala DRAGU SLAMERŠAKU (e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., tel.: 031 681 253) ali pri uredniku festivala DOMNU HRENU (e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., tel.: 030 33 55 55).

Ansambli se prijavljajo na ptujski festival pisno: zapišejo podatke o ansamblu (kateri instrument igra posameznik na festivalu in kdo vse poje), o vodji ansambla, skladbi in njenih avtorjih. Prijava mora vsebovati še reklamni material ansambla (fotografijo), nekaj informacij o delu ansambla, njegovih morebitnih uspehih in diskografijo. Prijavnico na festival podpiše vodja ansambla, ki zagotavlja resničnost vpisanih podatkov.

Z vsemi ansambli, ki bodo nastopili na festivalu, bo organizator sklenil pogodbo, ki bo določala preostale medsebojne obveznosti in pravice.

 

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Radio Narodnjak sodeluje z

Vremenska napoved