Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

slhrnlenfrdeit

svet slovenske nemske glasbe1

Z AVSENIKI IN KVATROPIRCI SMO JADRALI NA VALOVIH MELODIJ

Agencija Media butik je v soboto, 14. decembra v Športni dvorani Trata spisala še eno uspešno glasbeno božično zgodbo.

avsenik kvatropirci

Ansambel Saša Avsenika, Gregor Avsenik in Kvatropirci so navdušili s svojim nastopom obiskovalce iz različnih koncev Slovenije in tujine.

Veselja, sreče in radosti je Ansambel Saša Avsenika z Gregorjem Avsenikom zaželel v uvodu koncerta, na katerem sta se predstavila tudi nova člana zasedbe.

»Za nami je zelo lep večer. Kar malo ponosen sem, da smo naredili program, ki je redek v Sloveniji. Veliko skupnih točk imamo s Kvatropirci. Smo generacijsko skupaj, oboji imamo nove skladbe, vsi smo tudi aktivni na socialnih omrežjih. Mislim, da smo nocoj obiskovalcem res predstavili originalen program,« je po koncertu zadovoljen povedal Sašo Avsenik, ki je vesel tudi novega, svežega vetra v ekipi. »Z vsako menjavo nekaj izgubiš in nekaj pridobiš. Sem pa vesel, da smo se s pevko in klarinetistom dobro ujeli. Smo ekipa, v kateri je en od drugega odvisen in se lepo dopolnjujemo.«

Zelo dobro razpoloženi so bili tudi Kvatropirci, ki so svojim uspešnicam dodali še nekaj znanih dalmatinskih pesmi in zapeli tudi z Ansamblom Saša Avsenika. »Bolj se ne bi mogli povezati, kot smo se. Tudi če smo začeli z dalmatinskim melosom, se super počutimo tudi v narodno-zabavni glasbi. Delamo samo tiste stvari, pri katerih nam je luštno in se ob njih dobro počutimo. Nocoj smo prvič nastopili z Avseniki, imeli smo testni nastop, da preverimo, če se Kvatropirci lahko ujamemo tudi z narodno-zabavnim ansamblom. In super nam je uspelo,« sta bila vesela kvatropirca Jure Jaklič in Tomaž Krt.

Sicer pa je za Ansamblom Saša Avsenika zelo pestro jubilejno leto. »Praznovanje desetletnice se je začelo s koncertom v Cankarjevem domu, nadaljevalo v Križankah, izdali smo novo zgoščenko, imeli turnejo po Avstriji, nastopili na Festivalu Avsenik. Za naslednji dve leti ne planiramo novih projektov, z željo, da si osvežena ekipa nabere kilometrino,« je sklenil Sašo Avsenik.

fotografija nastopajocih

V Agenciji Media butik bomo letošnje leto sklenili s tradicionalnim božičnim koncertom JERBAS DOMAČIH, ki ga že dvanajsto leto pripravljamo v sodelovanju z Občino Gorenja vas – Poljane. Koncert bo to nedeljo, 22. decembra 2019, ob 16. uri v telovadnici OŠ Poljane nad Škofjo Loko.

Rdeča nit letošnjega jerbasa bo "Bošč u našm kraj". Za dobro voljo in izvirno besedilo bosta na odru skrbeli domačinki Olga Šubic in Ela Tavčar, ki bo vezne niti pisala v sodelovanju s Tončko Oblak, ki vsako leto z izbranim besedilom poskrbi za obilico smeha in življenjskih naukov.

Glasbeni gostje, ki na našem odru igrajo in pojejo v živo bodo: Ansambel dveh dolin, TIK-TAK, Zarja, Cita in Jože Galič, Tamburaška skupina Dupljak, Topliška pomlad, osrednji gost z daljšim glasbenim programom pa bo ansambel Spev.

Prodajna mesta vstopnic: gostilne Na Vidmu Poljane, Lipan Hotavlje, Kavarna Ajda Gorenja vas, Bife bencinskega servisa OMV Škofja Loka, Loška zadruga Trata in KGZ Poljane. Lahko vam jih pošljemo tudi po pošti, če nas pokličete na 051 697 736 ali 051 697 737.

Vstopnice so lahko tudi lepo darilo. V predprodaji je zanje potrebno odšteti 8 evrov, na dan koncerta bo njihova cena 10 evrov.

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Radio Narodnjak sodeluje z

Vremenska napoved