Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  Winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

slhrnlenfrdeit

svet slovenske nemske glasbe1

Rok Švab(Modrijani) predstavlja unikatno pojočo pobarvanko RIŠI IN POJ z navdihom ljudskih pesmi

Pred vami je nadvse poučna in zabavna pojoča pobarvanka. Kot idejni vodja projekta in z soavtorji smo pobarvanko pripravili z ljubeznijo in mislijo na otroška srca, pa tudi z željo, da ponudimo nekaj drugačnega.

image003

Želeli smo stkati vez med otroki in starši, s katero bi krepili medsebojne odnose. Tako zdaj v rokah držite edinstveno pojočo pobarvanko, ki smo jo naslovili RIŠI IN POJ. V njej boste našli ročno narisane ilustracije in posnetke najbolj znanih slovenskih ljudskih pesmi.

image05

Postavili smo si velik izziv in upamo, da smo bili uspešni: otrok naj ob poslušanju glasbe in barvanju ilustracij sprosti ustvarjalnega duha in da domišljiji prosto pot – vse to s pomočjo glasbe, slikovne interpretacije ter zapetih besedil. Ob pojoči pobarvanki se bodo otroci tako skozi ilustracije ljudskih pesmi naučili pomena pesmi in hkrati ohranjali ljudsko pesem, ki se že desetletja prenaša iz roda v rod.

Vse pesmi so posnete z ljudskimi inštrumenti (harmoniko, klavirjem, kontrabasom, kitaro, mandolino, baritonom, trobento, klarinetom, flavto in violino) ter otroškimi glasbili, kot so triangel in različna tolkala.

Ko boste odprli našo pojočo pobarvanko, boste na desni strani našli razlago posamezne pesmi ter njene note in besedilo. Velja poudariti, da je vsa glasba zaigrana v živo, vokale pa je prispevala odlična mlada pevka Gaby Driggs. Na levi strani je manjša že pobarvana ilustracija, ki je otroku lahko v pomoč pri večjem osnutku ilustracije, ki jo bo pobarval sam. S tem predvsem mlajšim otrokom pomagamo spoznavati tudi barve. Knjižica je sicer primerna za otroke od 2. do 12. leta.

image07

Avtorji smo prepričani, da je naša poučna pojoča pobarvanka odlična izbira za vsakega otroka, saj mu z njo lahko obogatite življenje in razširite obzorje. Naj ne zveni preveč obrabljeno, toda iskreno si želimo, da bi s pojočo pobarvanko slovenskih ljudskih pesmi RIŠI IN POJ svojemu otroku resnično privoščili najboljše.

PODATKI O SKLADBI:

Naslov skladbe: 1.Mi se mamo radi, 2.Lisička je prav zvita zver

Avtor glasbe: Ljudska

Avtor besedila: Ljudska

Priredba: Martin Juhart

Založba VOX

 

VOX NOVA, d. o. o.

Nova Cerkev 25

SI – 3203 Nova Cerkev

 

Tel.: +386 (0)3 759 27 30

Fax.: +386 (0)3 759 27 33

Gsm: +386 (0)31 225 863

 

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Internet: www.vox.si

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Vremenska napoved