Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

slhrnlenfrdeit

svet slovenske nemske glasbe1

Nova skladba ansambla Original Štajerci

Ajda Brilej in Original Štajerci 'Dovoli si drugačnost' Glasbena zasedba Original Štajerci deluje od leta 2012, največ je prisotna na nemškem govornem področju (v Avstriji, Nemčiji, Švici, na Tirolskem ...), in sicer pod imenom Die Untersteirer (Štajerci).

originalstajerci

Fantje prihajamo s Spodnje Štajerske oziroma iz severovzhodne Slovenije. Gre za slovensko Štajersko, kjer danes glasba živi v polni meri, ponaša pa se z velikim številom dobrih glasbenih zasedb.

 

Gre za novo dimenzijo podajanja glasbe, zato vas bomo s svojo mehkobo in odlično interpretacijo zagotovo navdušili. Original Štajerci predstavlja svoj najnovejši glasbeni projekt, ki nosi naslov 'Dovoli si drugačnost'.

Ajda Brilej je 12 letno dekle s cerebralno paralizo in je od rojstva prikovana na invalidski voziček. Kljub vsemu jo njena invalidnot ne ovira pri njeni volji do življenja. Je državna prvakinja v para-olimpijskem plavanju, redno jaha konje in obiskuje tudi glasbeno šolo v Krškem.
Ajdin oče, Jernej Brilej igra v ansamblu Original Štajerci, zato so skupaj posneli pesem, Dovoli si drugačnost. Pesem je sporočilo, vsem zdravim ljudem, da če obstaja energija in volja do življenja, je vsako tarnanje in pritoževanje nad življenjem odveč. Za vzgled si vzemimo, ljudi s posebnimi potrebami, ki prekipevajo z energijo do življenja, čepav jih je slednje prikrajšalo za veliko drobnih stvari.

Dovoli si drugačnost:
Melodija: Jernej Brilej
Besedilo: Irena Potočnik
Priredba: Jernej Brilej

Obetavni Štajerci so ob predstavitvi videospota, snemanje le – tega, opisal z naslednjimi besedami: »Videospot za skladbo 'Dovoli si drugačnost' smo snemali na različnih lokacijah štajerske. Ajda je v snemanju zelo uživala, kar se vidi tudi v samem spotu. Za snemanje smo si vzeli 2 snemalne dni, predvsem iz razloga, da posnamemo resnično kvaliteten izdelek.«

Režijo in scenarij so Original Štajerci prepustili ekipi Folx TV-ja. Režiser je bil Jan Predan Zvonar.

Pin It

Radio Narodnjak LIVE

Poslušate:

Iskalnik po strani

Na programu

Radio Narodnjak sodeluje z

Vremenska napoved