Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  Winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

SMEHOVCI OČARALI KANADO

Člani ansambla Smeh se vedno z velikim veseljem odzovejo povabilu Slovencev, ki živijo v Kanadi. Prvič so se na glasbeno turnejo v Kanado podali leta 2017, ko so obiskali mesta Vancouver, Calgary in Edmonton.

ansambelsmeh

Že takrat so bili nad sprejemom in gostoljubnostjo navdušeni, ljudje so jih sprejeli z odprtimi rokami, v sklopu potovanja pa so si ogledali tudi marsikatero znamenitost.

Letos jeseni pa jih je njihova ustvarjalna pot zanesla v Toronto, kjer so preživeli kar 13 dni. Iz domačega Šoštanja so se odpravili proti Trstu, kjer so se vkrcali na letalo za Rim. Vmesni čas so si krajšali tako kot si le oni znajo - z ogromno smeha in dobre volje. Že sam začetek potovanja je bil obetaven, saj je harmonikar ansambla Žiga Ramšak nič kolikokrat izgubil potni list. Po 10 urah leta so srečno prispeli v Toronto, kjer sta jih sprejeli gospa Emma in gospa Anica. Živeli so v prijetnem, idiličnem stanovanju, kjer so jih več kot razvajali. Pa ne samo z okusno in domačo hrano, vendar tudi z izleti po mestu in okolici, presenečenji. Tako so lahko občudovali Niagarske slapove, se pobližje spoznali z morskimi psi v tamkajšnjem akvariju in si z vrha CN Tower ogledali mesto Toronto. V času gostovanja so igrali na številnih veselicah in dogodkih, ki so jih organizirali slovenski izseljenci v Kanadi. Prav na vsaki so poželi ogromno aplavzov in pohval, poklonili avtorske zgoščenke, delili podpise in plakate. Mlajša generacija je dogajanje ovekovečila tudi s fotografijami, ki so zaokrožila po družabnih omrežjih. Veseli in ponosni so, ker so spoznali ogromno čudovitih ljudi in njihovih zgodb ter jih navdušili s slovenskim glasbenim izročilom.

Posebna izkušnja je bilo tudi potovanje v Winnipeg, kjer jih je presenetil sneg in velika temperaturna sprememba, ampak tudi to jim ni prišlo do živega. Fantje so skupaj s srčno in veselo publiko ustvarili nepozabno vzdušje, ki bo prav vsem ostalo v lepem spominu.

Čeprav je za njimi dolgo potovanje so Smehovci povedali, da so takšne priložnosti enkratne in imajo posebno vrednost v življenju posameznika. Zagotovo pa tale pregovor drži: ''Povsod je lepo, vendar doma je najlepše''.

PODATKI O SKLADBI:

 

Naslov skladbe: Leta niso važna

 

Avtor glasbe: Žiga Ramšak

 

Avtor besedila: Žiga Ramšak

 

Priredba: Žiga Ramšak

Založba VOX


Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Vremenska napoved