Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

slhrnlenfrdeit

svet slovenske nemske glasbe1

Ansambel Petka na tradicionalnem koncertu »Danes, jutri, včeraj« predstavil nov album »Vse bi storil sinko moj«

Ansambel Petka je v petek, 04. oktobra proslavil 12. obletnico delovanja s koncertom »VČERAJ, DANES, JUTRI«. Na dan koncerta je izšla njihova najnovejša zgoščenka z naslovom »Vse bi storil sinko moj«.

ansambelpetkaoktober

To je njihova tretja zgoščenka v 12 letih delovanja. Album je večinsko avtorsko delo vodja ansambla Matjaž Vodišek. Kot so avtorju pri albumu so sodelovali: Vera Šolinc, Rok Švab, Damjan Pasarič, Igor Pirkovič in Dado Bevc. Album je poslastica za ljubitelje kvintetovske glasbe z moški večglasnim petjem.

Na koncert so povabili glasbene prijatelje, s katerimi sodelujejo že od samega začetka delovanja. Na odru so se zvrstili ansambli Unikat in skupaj zaigrali skladbo Unikatovo uspešnico »Ne cukaj me za kitki«. Z ansamblom Mladi korenjaki in Ansambel Smeh so zaigrali venček fantovskih. Z ansamblom Vikend so prijatelji že od samega začetka in so zaigrali največje uspešnice domače glasbe. Z Spevom so pričaral krasno vzdušje ob petju Slakovih viž. Z Modrijani so izvedli venček Štirih kovačev. Z Modrijani je Petka skupaj stala že velikokrat odrih Noči Modrijanov. Za posebno točko večera so fantje pripravili posebno presenečenje. Zaigrali so venček Koširjevih. Kot solisti so nastopali Stane Žekar (Petka), Rajko Petek (Vikend), Rok Švab (Modrijani) in Blaž Turinek (Mladi korenjaki). Venček je bil venček smeha, kar je še posebej popestrilo že tako pisan glasbeni večer.

Fantje so skozi zgodbe iz nastopov predstavili skladbe iz njihovega najnovejšega albuma »Vse bi storil sinko moj«. Njihove anekdote so dale večeru prav poseben čar. Na koncu so se fantje poslovili od njihovega trobentarja Urbana Sadeka, ki odhaja na glasbeni dopust.

Matjaž Vodišek mu je ob tej priložnosti namenil nekaj lepih besed, saj njegovo osebno odločitev podpira. Urban se je odločil, da bo več časa posvetil družini in svojim hobijem - planinarjenju in plezanju.

Ni slovesa brez solza in prav tako je slovo Urban dobilo prav posebno osebno noto, ob katerim so se marsikomu v dvorani zarosile oči..

Ansambel Petka je na koncu koncerta predstavil novega člana trobentarja Dejana Freceta, ki bo od novega leta redni član Petke.

Izjava Matjaža Vodiška, vodja ansambla: »Rad bi se zahvalil vsakemu posebej, ki ste nas tako v lepem številu počastili z vašim obiskom na našem koncertu« VČERAJ, DANES, JUTRI«. Ob nabiti polni dvorani vsakemu glasbenikom srce zaigra od radosti. Z vašimi aplavzi je bil naš trud poplačan, saj s tem vemo, da delamo v pravo smer. Fantje obljubljamo, da se bomo še naprej močno trudili. Želimo vam lepo jesen in komaj čakamo, da vam predstavimo nove projekte, ki sledijo.«

PODATKI O SKLADBI:

Naslov skladbe: Vse bi storil sinko moj

Avtor glasbe: Matjaž Vodišek

Avtor besedila: Vera Šolinc

Priredba: Matjaž Vodišek

Video produkcija: NOVISUALS

Založba VOX

 

VOX NOVA, d. o. o.

Nova Cerkev 25

SI – 3203 Nova Cerkev

 

Tel.: +386 (0)3 759 27 30

Fax.: +386 (0)3 759 27 33

Gsm: +386 (0)31 225 863

 

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Internet: www.vox.si

Pin It

Radio Narodnjak LIVE

Poslušate:

Iskalnik po strani

Na programu

Radio Narodnjak sodeluje z

Vremenska napoved