Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

slhrnlenfrdeit

svet slovenske nemske glasbe1

Ansambel Andreja Bajuka praznuje 20-letnico delovanja-KONCERT

Ansambel Andreja Bajuka praznuje 20-letnico delovanja in izid nove plošče z naslovom Želim si. Ob tej priložnosti vabijo tudi na veliki koncert katerega pripravljajo ob 20-latinici delovanja v Kulturnem centru Semič, v nedeljo 27.10.2019 ob 16 uri.

andrej bajuk

Ansambel Andreja Bajuka prihaja iz Bele krajine. Zametki ansambla segajo v leto 1999, leta 2001 smo si zadali cilj in posneli svoj prvi CD z desetimi skladbami. Z naslovno pesmijo plošče Pri stari zidanici smo se tudi predstavili na različnih festivalih. Z ansamblom smo pridno vadili in se leta 2003 z novim valčkom ZAKAJ ODŠLA SI na festivalu ZAIGRAJMO IN ZAPOJMO prejeli nagrado za najboljše besedilo. V ansamblu je bilo tudi nekaj kadrovskih sprememb, ampak smo ostali vedno kot trio, s troglasnim fantovskim petjem.

Leta 2007 smo posneli drugi CD z naslovom Nocoj sem prvič bil pri njej. S to skladbo smo se predstavili na festivalu Vurberk leta 2006 in bili zelo zadovoljni z nastopom. Udeležili pa smo se tudi drugih festivalov Števerjan, Boč, Graška gora na katere smo še sedaj ponosni, saj so bili festivali dobro delo in vaja za ansambel. Poleg klasičnih nastopov po Sloveniji, kot so veselice in podobne prireditve, odigramo tudi veliko poročnih zabav, abrahamov in obletnic, ki so nam pisane na kožo. Leta 2010 je prišla kriza tudi med glasbeniki in tako je Andrej k sebi povabil poleg Jožeta Muca pevko Jožico Brodarič, ki je prepevala v duetu vse do leta 2017. V zadnjih letih o ansamblu ni bilo veliko slišati po radijskih programih, zato se je Andrej odločil, da posname nove skladbe in se zopet vrne na radijske programe. Ob tem je v letu 2017 povabil k sodelovanju svojo učenko Viviano Kukar, ki se je učila solo petja in igranja klaviatur v glasbeni šoli Andreja Bajuka. V začetku leta 2018 je Andrej napisal dve novi melodiji, Fanika Požek je napisal besedili in člani ansambla Andrej Bajuk, Viviana Kukar in Jože Muc so se podali v snemalni studio in posneli valček Dekle pod staro vrbo in polko S čolnom po reki Kolpi. Konec leta je luč zagledala še pesem Zimski večer, kjer se je podala kar na vrh lestvic na radijskih programih. V začetku leta 2019 je Andrej med pregledovanjem arhiva, kdaj je začel z igranjem naletel na slike iz leta 1999. Z ženo Matejo sta se spogledala in si rekla pa ne že, da je 20 let minilo in kaj zdaj? HM, Pripraviti bo treba koncert in posneti novo ploščo. In tako se je Andrej odločil, da bo to storil. V tem letu se je ansambel povečal še za enega člana. Simon Bajuk v ansamblu igra bas kitaro in bariton je še dodatno prispeval svoj delež, saj v Beli krajini ni ansambla v takšni zasedbi. 27. 10. ob 16 uri bomo ubeležili veliki koncert v Kulturnem centru Semič ob 20. letnici ansambla in izid nove plošče z naslovom Želim si. Na novi plošči bo deset skladb, poleg naslovne Želim si, so še Dekle pod staro vrbo, S čolnom po reki Kolpi, Zimski večer, Vse je res, Valček za Nino, Iz muhe slona, Obriši solze in Polka za ples Gosti večera bodo: Ansambel Petra Finka, ansambel Krjavelj, ansambel Frančič in harmonikarski orkester Andreja Bajuka.
Na koncertu bo vsak udeleženec brezplačno prejel novo cd zgoščenko…

Pin It

Radio Narodnjak LIVE

Poslušate:

Iskalnik po strani

Na programu

Radio Narodnjak sodeluje z

Vremenska napoved