Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

slhrnlenfrdeit

svet slovenske nemske glasbe1

ANSAMBEL PIK GANIL OBČINSTVO V ŠTEVERJANU S PESMIJO »ZAPUSTIL SI MI SPOMINE«

V juliju je pod borovci v zamejskem Števerjanu potekal 49. festival narodno-zabavne glasbe. V petek, 5. julija in soboto, 6. julija se je na polfinalnem odru zvrstilo kar 21 ansamblov iz celotne Slovenije.

ansambel pik

V finale se je uvrstilo 15 ansamblov. Med njimi tudi Ansambel Pik, ki ga sestavljajo štirje mladi fantje iz okolice Šentjurja pri Celju.

Fantje so navdušili že na polfinalnem petkovem večeru s svojo energijo ter občutkom za interpretacijo. To je poleg občinstva opazila tudi strokovna komisija in jih uvrstila v nedeljski finalni večer.

Na polfinalnem in finalnem večeru so se Pikovci predstavili z dvema skladbama. Iz zakladnice narodno-zabavne glasbe so fantje izbrali pesem »Ti si ženska čudežna«, ki so jo nekoč izvajali Vandrovci. Druga skladba je bila njihova avtorska z naslovom »Zapustil si mi spomine«, za katero je rime spisal Damjan Pasarič in note za melodijo njihov mentor Matjaž Vodišek. Pesem je resnična izpoved kitarista in vodje ansambla Jana Čatra, ki je pred kratkim izgubil dedka.

Jan Čater nam je povedel:« Pesem govori o tem, kako pogrešam svojega dedka in se sprašujem, kje je sedaj njegova duša in če čuti mojo žalost in bolečino. Spominjam se njegovih naukov in nasvetov, ki mi jih je dedek dal, preden je za vedno zapustil. Obljubil se mu, da se bom v življenju ravnal po njegovih načelih. Čeprav ga ni več med nami, moj dedek ve, da sem nanj ponosen in še vedno ga imam nadvse rad.«

To ganljivo zgodbo so Pikovci s svojo izvedbo in interpretacijo odlično predstavili in mnogim poslušalcem pod borovci so se orosile oči. Prav tako se je besedilo Damjana Pasariča dotaknilo src strokovne žirije, saj so besedilo »Zapustil si mi spomine« izbrali za najboljše besedilo festivala.

 

PODATKI O SKLADBI:

Naslov skladbe: Zapustil si mi spomine

Avtor glasbe: Matjaž Vodišek

Avtor besedila: Damjan Pasarič

Priredba: Matjaž Vodišek

Založba VOX

 

VOX NOVA, d. o. o.

Nova Cerkev 25

SI – 3203 Nova Cerkev

 

Tel.: +386 (0)3 759 27 30

Fax.: +386 (0)3 759 27 33

Gsm: +386 (0)31 225 863

 

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Internet: www.vox.si

 

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Radio Narodnjak sodeluje z

Vremenska napoved