Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

slhrnlenfrdeit

svet slovenske nemske glasbe1

Poslovila se je še ena glasbena legenda, nepozabni Fant s Praprotna Janez Dolenc

Poslovil se je še enden od legendarnih članov Fantov s Praprotna in tako tudi član ansambla Lojzeta Slaka. Fantje odhajajo a glasba ostaja večna za njimi.

janez dolenc

janez dolenc odsel

Danes je za vedno zaprl oči Janez Dolenc, soustanovni član Fantov s Praprotna in dolgoletni član Ansambla Lojzeta Slaka.
Bil je pevec drugega basa. S svojo nizko lego glasu je možato obarval prepevanje Fantov s Praprotna, hkrati pa je soustvarjal prepoznavni zven Slakovega ansambla. Janez je med člani Ansambla Lojzeta Slaka užival brezpogojno zaupanje, o čemur priča tudi dejstvo, da je bil od vsega začetka v ansamblu odgovoren za finance.

Z Ansamblom Lojzeta Slaka je sodeloval od leta 1964 pa vse do leta 2010, ko je s smrtjo Lojzeta Slaka ansambel prenehal z delovanjem. V tem obdobju je studijsko posnel več kot 300 skladb, več kot 7.000 krat nastopal v družbi tega imenitnega ansambla, z glasbo je skozi desetletja osvajal in osvojil miljone glasbenih src doma in na tujem.
Bil je eden tistih ljudi, ki so nam lahko bili v navdih, kako lahko talent s trdim delom preraste v uspeh.

Živel je v Praprotnem pri Škofji Loki. Bil je strasten lovec, o čemur priča tudi njemu posvečena Slakova polka z naslovom Lovska. Njegova lovska soba je polna lovskih trofej, ki jih je ponosno razkazal sleheremu obiskovalcu. Janez je veljal za srčnega gospoda. Odlikovala ga je preprostost, dostopnost, gostoljubnost, vedno je bil pripravljen pomagati. Vesel je bil, da je pevski talent prenesel tudi na hčer Mojco. Tudi ona že ima bogate glasbene izkušnje. Sodelovala je s številnimi ansambli (Obzorje, Karavanke, Zidaniški kvintet, ...).

Dragi Janez, hvala za tvoje prijateljstvo in neprecenljiv prispevek k slovenski narodno-zabavni glasbi.
Svojcem in glasbenim prijateljem ob veliki izgubi izrekamo globoko sožalje.

 

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Radio Narodnjak sodeluje z

Vremenska napoved