Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

slhrnlenfrdeit

svet slovenske nemske glasbe1

Ansambel Štrk proslavil s koncertom 25. letnico delovanja in izdajo jubilejnega cd z njihovimi uspešnicami

Izšel je jubilejni album »Najlepše melodije« ansambla Štrk z zbirko 19 največjih uspešnic. Album je pregled njihovega dela skozi 25 let.

ansambel strk

Na albumu najdete uspešnice: Želim si želim, Zavrti me, Lahko noč moj mornar, Srček moj in srček tvoj…Ker je album avtorsko raznolik je pestrost skladb prava glasbena poslastica za ljubitelje »kvintetovske« glasbe.

V četrtek, 08.08.2019 je ansambel Štrk svoj jubilej veličastno praznoval v okviru Pomurskega poletnega festivala v Veliki Polani. Na koncertu so se jim pridružili številni glasbeni gostje, ki so v prepletu skupnih točk s slavljenci popestrili koncert ob 25 letnici ansambla . Gostje na koncertu so bili: Štirje Kovači, Vražji muzikanti, Ansambel Opoj, Mladi Pomurci, ansambel Upanje, Hermina violina, Oktet Belmura, pihalni orkester KD I. K. Ljutomer in povezovalka ter pevka Maja Oderlap. Točno na dan koncerta je izšla jubilejna CD plošča »Najlepše melodije«. Štrki so s svojo pomlajeno ekipo, ki se je v zadnjih šestih letih drastično spremenila, brezhibno izvedli presek svojega 25 letnega obdobja. Na koncertu so prvič zaigrali glasbeni dueti samo za to priložnost, saj so Štrkovci nastopali skoraj z vsakim gostom v posebnih točkah.

Ena od atraktivnejših točk je bila izvedba skladbe »Circus Renz« skupaj s pihalnim orkestrom KD I.K. Ljutomer in solistko Mio Belak na ksilofonu. Ta točka je bila prvič izvedena skupaj z narodno zabavnim kvintetom. Seveda so skupaj zaigrali tudi Štrkovo uspešnico »Jurka, šmarnica, kvinton« .

Štrkovci so skupaj z Mladimi Pomurci, ansamblom Opoj in ansamblom Upanje izvedli splet Grnjakovih od legendarnega ansambla Alojza Grnjaka, ki je imel sedež na istem področju kot ansambel Štrk.

Štrki so blesteli v soju žarometov v velikem šotoru pred številno publiko, ki se je zbrala v čudoviti poletni noči. Celoten koncert je povezovala Maja Oderlap, ki je bila eno obdobje pevka v ansamblu Štrk. Številni gostje so uživali v dve in pol urnem programu, ki je minil kot bi mignil. Štrki že zrejo v prihodnost in eden od bližnjih načrtov je snemanje videospota za najnovejšo skladbo Na avtobusu, potem pa priprave na naslednjo ŠTRKOVO NOČ, ki bo naslednje leto na istem mestu ob istem času.

 

Vodja Milan Lebar nam je povedal:

»Zgodba ansambla Štrk se je pričela davnega leta 1994, prva zasedba pa je štela šest članov. S pevcem Darkom Keglom smo izdali prvo zgoščenko (in takrat še kaseto). Poleg izvrstnih inštrumentalistov smo skozi leta imeli priložnost sodelovanja z odličnimi pevkami in pevcem. Vika Kolarič je zamenjala Darka Kegla, nato sta peli še Maja Oderlap in Nataša Janžek. V novi, pomlajeni zasedbi, pa prepeva Vanja Fekonja. Ansambel Štrk je do danes izdal 7 albumov. Štrki svoje pesmi redno predstavljamo na različnih festivalih.

Lahko se pohvalimo z velikim številom nagrad in priznanj iz Števerjana, Festivala narečnih popevk, festivala Slovenska polka in valček, iz Ptujskega festivala in še bi lahko naštevali. Izvirnost ansambla so skladbe, ki opevajo pokrajino ob Muri in življenje ljudi, ki tukaj živijo. Izvajamo glasbo za vse priložnosti (vrtne veselice, poroke, maturantski plesi, razni elitni plesi, letni zaključki firm…). Naš repertoar zajema zelo široko paleto različnih stilov glasbe, kar je odvisno od vrste in kraja prireditve. Izkušnje smo si nabirali širom po Sloveniji in tujini (Avstrija, Nemčija, Italija…). Izvirnost ansambla je v svojem stilu, saj naše skladbe opevajo pokrajino ob Muri in življenje ljudi, ki tukaj živijo, pa tudi swingovski vložki veselih polk, katere je aranžiral Vinko Štrucl, ki je bil eden glavnih zunanjih sodelavcev ansambla Štrk.«

PODATKI O SKLADBI:

Naslov skladbe: Stari jager

Avtor glasbe: Milan Leban

Avtor besedila: Marko Kočar

Priredba: Martin Juhart

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Radio Narodnjak sodeluje z

Vremenska napoved