Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

slhrnlenfrdeit

svet slovenske nemske glasbe1

Poslovila se je še ena legenda Slovenske narodno zabavne glasbe

Neizmerno žalostna veste nas je doletela, da je odšla še ena od naboljših tekstopisk spoštovana Fanika Požek. Odhajajo in zapuščajo Slovenskemu narodu nepopisne in prečudovite besede spisane v glasbo, v doti, ki bo večna.

fanika pozek

Smrt ne izbira! Spet je udarila med ustvarjalce NZ glasbe. Umrla je Fanika Požek, ena najboljših tekstopisk vseh časov (na fotografiji je v pogovoru s svojim velikim osebnim prijateljem in tekstopiscem, Francijem Smrekarjem).

Fanika je priznana avtorica številnih besedil za več kot 70 različnih narodnozabavnih ansamblov. Svoje prvo besedilo z naslovom Deželica sonca in grozdja, ki ga je uglasbil Lojze Slak, je napisala že kot 15-letno dekle!

Spoštovana nam draga Fanika Požek, naj vam bo lahka Slovenska zemlja katero ste zako prečudovito jo opisali v vsaki vaši skladbi.

Vsem glasbenikom in ljubiteljem NZ glasbe pa izrekamo iskreno sožalje.
Sožalje tudi vsem njenim-ekipa radia Narodnjak


VERJETNO ZADNJE SPISANO IN TUDI NAGRAJENO BESEDILO SPOŠTOVANE FANIKE POŽEK

Ansambel Lun'ca so zapeli najlepše besedilo po oceni strokovne komisije na 28. Vurberškem festivalu z naslovom «Ni dovolj« avtorice Fanike Požek. Glasba in priredba je delo Roka Švaba. Fanika Požek spada med najbolj priljubljene pesnice, saj je mnogo njenih besedil za vedno seglo v srca poslušalcev domače glasbe. Nekatere pesmi so postale »večne« kot npr: Glas harmonike, Deželica sonca in grozdja, Še enkrat, Nekje je kraj, Kadar srečam te, Morska pravljica, …

Izjava Ane Šket, pevke v ansambla Lun'ca: « Letos smo se prvič predstavili na 28. Vurberškem festivalu. Predstavili smo se romantičnem valčkom z naslovom »Ni dovolj«, ki je prejel prvo nagrado za najlepše besedilo letošnjega festivala. Besedilo je delo izvrstne in že večkrat nagrajene avtorice Fanike Požek. Ponosni smo, da sta nama avtorja zaupala pesem. Iz zakladnice ansambla Lojzeta Slaka smo zaigrali polko »Padalec«. Za nami je še eno čudovito doživetje z nepozabnim dnem z druženjem z glasbenimi prijatelji in našimi oboževalci ansambla. Sedaj si le še želimo, da bi nova skladba dosegla vse tiste poslušalce, ki jim srce utripa v ritmih slovenske glasbe. Želimo vam prijetno poslušanje in neskončno lepo poletje.«

PODATKI O SKLADBI:

Naslov skladbe: Ni dovolj

Avtor glasbe: Rok Švab

Avtor besedila: Fanika Požek

Priredba: Rok Švab

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Radio Narodnjak sodeluje z

Vremenska napoved