Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

slhrnlenfrdeit

svet slovenske nemske glasbe1

SLOVENSKI ZVOKI SKUPAJ S TIMIJEM ZAJCEM POSNELI »PLANIŠKO POLKO«

Ansambel Slovenski zvoki so posneli novo »Planiško polko«, ki je posvečena Timiju Zajcu in smučarskim skokom. Na pobudo Slovenskih zvokov je Timi posnel z njimi diatonično harmoniko.

slovenski zvoki timi zajc

Timi Zajc ni samo odličen športnik, je tudi odličen harmonikar in baritonist. Avtor glasbe in aranžmaja skladbe je Bojan Lugarič ter avtor besedila Vera Šolinc.

Slovenski zvoki skupaj s Timijem so posneli videospot 10.2.2019 na 3. tekmi svetovnega pokala smučarskih skokov v Ljubnem ob Savinji. »Planiška polka« se bo zagotovo odlično usedla v srca poslušalcev, predvsem pa v srca številnih Timijevih navijačic in navijačev… Do sodelovanja je prišlo z razlogom, saj je Timijev oče Boštjan Zajc že dolgoletni član - baritonist ansambla Slovenski zvoki.

Izjava vodje Slovenskih zvokov Bojana Lugariča: Slovenski zvoki spremljamo in podpiramo Timijevo športno kariero od samega začetka. Velikokrat pa na kakšni tekmi ali tudi v ožjem domačem krogu kakšno skupaj s Timijem zaigramo. Tudi na YouTube se najde kakšen posnetek. Timi je končal nižjo glasbeno šolo. Igra bariton in je tudi samouk na »frajtonaric«. Ko pride Timi s tekme domov vzame v roke harmoniko in z užitkom igra njegove najljubše pesmi. To ga razveseljuje in sprošča. Družina Zajc je glasbena družina. Tudi dedi Feliks Zajc je glasbenik, ki se vse življenje ukvarja z glasbo. Igral je v različnih ansamblih. Še vedno pa je član Rudarske godbe Velenje ter je kapelnik godbe Hramše. Oče Boštjan in dedi Feliks sta tudi zelo ponosna, da ima Timi rad narodno-zabavno glasbo in da kljub njegovemu zelo zasedenemu urniku še vedno najde čas za glasbo ali doma ali v družbi prijateljev.«

Podatki o skladbi:

Naslov skladbe: Planiška polka

Avtor glasbe: Bojan Lugarič

Avtor besedila: Vera Šolinc

Priredba: Bojan Lugarič

 

Založba VOX

 

VOX NOVA, d. o. o.

Nova Cerkev 25

SI – 3203 Nova Cerkev

 

Tel.: +386 (0)3 759 27 30

Fax.: +386 (0)3 759 27 33

Gsm: +386 (0)31 225 863

 

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Internet: www.vox.si

 

 

 

 

 

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Radio Narodnjak sodeluje z

Vremenska napoved