Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIK  http://radiosevnicasi.caster.fm/ logo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Ansambel Vikend je obudil Slakov valček «Vprašaj srce«

Ansambel Vikend je obudil Slakov valček «Vprašaj srce«. Prekrasen valček je nastal leta 1975. Napisali so ga: avtorica besedila Fanika Požek in avtorja glasbe in aranžmaja Lojze Slak ter Niko Zlobko.

foto vikend 2018

Izjava harmonikarja Rajka Petka: »Bliža se Valentinovo – dan, ko se ptički ženijo. V ljubezni ni vedno lahko. Tako kot je lepa, tako lahko tudi močno zaboli. Spoštovanje partnerja in usklajevanje je nujno potrebno za zdrav in dober odnos. Včasih je potrebno poslušati svoje srce in sprejeti določene odločitve, ki pa ni nujno, da bodo prave. Ampak takšno je življenje. Valček »Vprašaj srce« je bil članom ansambla Vikend tako zelo pri srcu, da smo ga po predhodnim dogovorom z g. Robertom Slakom tudi posneli. Ob tem se mu iz srca zahvaljujemo!’’

Fantje ne počivajo. Delajo s polno paro, saj se po treh letih znova vračajo na festivalske odre. Namreč njihov valček »OSVAJAM TE« je bil izbran med 12 valčki, ki jih je strokovna komisija izbrala za festival Slovenska polka in valček 2019. Besedilo in melodijo za njo je prispeval izjemen avtor in poznavalec narodno zabavne glasbe Jože Galič, aranžma pa je dodal član ansambla Miha Lesjak, ki je povedal tole: ’’Fantje smo začutili, da je valček »Osvajam te« nekaj posebnega, drugačnega. Odločili smo se, da ga moramo tudi na tak način predstaviti ljudem. In ideja je bila na mestu! Da ga izvedemo na festivalu Slovenska polka in valček 2019.’’

Fantje obljubljajo, da bodo tokrat pokazali nekaj posebnega, izjemno čustvenega in drugačnega. Glede na to, da so leta 2015 prestavili na festivalu SPV odličen valček »SIN«, s katerim so tudi postali absolutni zmagovalci.

Podatki o skladbi:

Naslov skladbe: Vprašaj srce

Avtor glasbe: Lojze Slak, Niko Zlobko

Avtor besedila: Fanika Požek

Priredba: Lojze Slak, Niko Zlobko
Založba VOX

 

VOX NOVA, d. o. o.

Nova Cerkev 25

SI – 3203 Nova Cerkev

 

Tel.: +386 (0)3 759 27 30

Fax.: +386 (0)3 759 27 33

Gsm: +386 (0)31 225 863

 

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Internet: www.vox.si

Pin It

Radio Sevnica LIVE

Poslušate radio Sevnica v živo:

 

 

Iskalnik po strani

Radio Sevnica

Danes na programu

Narodnozabavna glasba


Radio Sevnica v živo!

Poslušate:

Save

Radio Sevnica tudi na:

 

pickradio392x72

Save

Save

Save

Save

Vremenska napoved

Radio Sevnica

Loading radio ...

Radio Sevnica v ŽIVO

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save