Zadetkovo leto ~ Zadetek v petek (koncert ob izdaji 2.CD zgoščenke)

Narodno zabaven ansambel Zadetek je tudi letos, ob zaključku leta, v Pesnici pri Mariboru pripravil velik in nepozaben glasbeni dogodek »ZADETKOVO LETO« z naslovom »Zadetek v petek«. Za postavne štajerske mladeniče, Matica, Luko in Sebastijana, ki na glasbeni sceni deluje dobra štiri leta, je bil petkov večer prav poseben.

zadetek 2018

 

Izdali so namreč svojo drugo zgoščenko z naslovom »Zadetek v petek« in ob tem pripravili istoimenski, že drugi samostojni koncert v domačem kraju, Pesnici pri Mariboru. 

Predstavili so se tako z lastnimi skladbami, kot v različnih venčkih in duetih z gostujočimi ansambli. Z njimi je bil narodno zabaven ansambel Nemir iz Mokronoga, nasmejani fantje ansambel Smeh iz Šaleške doline, navihani Vražji muzikanti iz sosednje Kamnice, člani ansambla Boršt so se pripeljali iz Dolenjske, prišla so tudi dekleta iz vokalne skupine Vox Corde iz okolice Velenja, Akademski vokalni trio, ter iz Pesniške občine še mlad, perspektiven ansambel Norost. Skupaj z Zadetki so nastopili v zborčku še Pesniški otroci, ves večer pa so pod odrom brusili pete mladi folkloristi iz FS Jurovčan.
Bilo je več kot dovolj razlogov za srečo in veselje, ter obilico odlične glasbe, ki je napolnila srce in dušo slehernega obiskovalca. Hvaležno občinstvo je nastopajoče nagradilo s številnimi močnimi aplavzi, vriski in stoječimi ovacijami. Ob zaključnem, skupnem nastopu glasbenikov, je bila vsa dvorana na nogah. Obiskovalci so se zlili s slovensko glasbo, duše in srca so se povezale med seboj in večer je bil popoln. Fantje niso pozabili niti na mamo Marino, ki je bila gonilna sila pri organizaciji tako zahtevnega projekta, ter ji namenili velik šopek čudovitih rož.
Matic, Sebastjan in Luka so vsak zase izvrstni pevci in instrumentalisti, ki skupaj zvenijo odlično. To dokazujejo tudi festivalske nagrade, saj so letos zraven vseh preteklih, prejeli še nagrado strokovne komisije (Orfejčka) na Festivalu Ptuj, za najboljšo izvedbo med ostalimi zasedbami. Ne le da so odlični glasbeniki, so tudi »nepoboljšljivi romantiki« Na koncertu so se »Zadetki« dokazali z lastno balado »Moja«, s katero so prav gotovo raznežili vsa ženska srca v dvorani. Bistvo vsega je bilo, da se ljudje med seboj začutijo, povežejo, še posebej ta večer in tega ne pozabijo. Tako z nežnimi melodijami, kot s polka tempom in dvigom energije je fantom absolutno uspelo pripraviti pravi nepozaben glasbeni spektakel.
Skratka… »Zadetek v petek« jim je v glasbenem smislu vsekakor uspel, kot so si zamislili in njihov večmesečni trud je bil poplačan. Fantje imajo energijo, voljo do dela, visoko raven kakovosti in če se bodo še naprej trudili ter predvsem uživali v tem, kar počno, jih čaka svetla glasbena prihodnost. Mi pa bomo v pričakovanju novega glasbenega doživetja še naprej peli, tudi lepe »Zadetkove« slovenske pesmi.