Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIK  http://radiosevnicasi.caster.fm/ logo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Prifarski muzikanti v jubilejnem letu tudi na koncertu v Škofji Loki

Letošnje leto je leto Prifarskih muzikantov. Glavnina članov prihaja od Fare ob Kolpi, kot spremljevalna tamburaška skupina za domače folkloriste pa so začeli igrati pred tridesetimi leti. V tem času so posneli in izdali 27 zgoščenk in prejeli številne nagrade na festivalih.

prifarski muzikanti

 

Poleg štirih zmag na festivalu narečnih popevk v Mariboru, so prejeli Zlatega petelina za najboljši etno album, zmagali na festivalu Etno Kostel in na festivalu Slovenska popevka 2009 s pesmijo Tisti nekdo. Po 29 letih obstoja so se lani prvič preizkušali v Portorožu na Festivalu melodij morja in sonca in s pesmijo "Že nona mi je rekla, tako kot je, je prav," poželi številne simpatije in sprejeli tudi odločitev, da s tekmovalnostjo na festivalih še kar ne bodo odnehali.

 

»Tako kot je, je prav«, pravi njihova uspešnica, ki jo boste poleg Vejice rožmarina, Mlinarce, Tu je moj dom in drugih, slišali tudi na sobotnem koncertu v Športni dvorani Trata. Na vprašanje, kaj je tisto, kar je bilo najbolj prav v teh treh desetletjih zasedbe, pa Prifarci odgovarjajo: »Najbolj prav je, da smo pred 30 leti začeli svojo glasbeno pot. V to smo vedno bolj prepričani. Veliko je bilo lepih doživetij, spoznali smo ogromno ljudi in glasbenikov, videli smo celo Slovenijo in velik del sveta. Niti za en dan v teh treh desetletjih nam ni žal.«

Prifarski muzikanti radi delijo veselje s prijatelji. Zato so tudi na koncert, ki bo v organizaciji Agencije Media butik v soboto, 15. decembra 2018, ob 19. uri v Športni dvorani Trata pri Škofji Loki, povabili glasbenike, s katerimi radi in večkrat sodelujejo. Nastopili bodo še evrovizijski zbor leta Carmen manet, violinistka Anja Bukovec in bobnar Dušan Kranjc.

 

Evrovizijski zbor leta CARMEN MANET

Carmen manet v latinščini pomeni: pesem ostane. Tako ime si je nadela skupina kranjskih gimnazijk, ki si želijo prepevati tudi potem, ko se že poslovijo od gimnazijskih klopi. Zbor se redno udeležuje domačih in tujih tekmovanj in je postavil v vitrino že dve platinasti, osem zlatih in tri srebrna priznanja. Na domači zborovski sceni se zbor posveča tematskim projektom. Pesem severnega vetra je projekt, ki je poslušalcem predstavil dela skladateljev s severa Evrope, s Plesom glasov pa so posegli na področje popularne glasbe. Decembra 2016 je zbor praznoval peto obletnico delovanja. Evrovizijski zbor leta 2017 vztrajno dokazuje svojo predanost in ljubezen do glasbe. Zbor od ustanovitve leta 2011 vodi Primož Kerštanj, zborovodja in glasbeni pedagog.

 carmen manet

ANJA BUKOVEC, violinistka

Praznični večer bo z zvenom violine požlahtnila vrhunska glasbenica Anja Bukovec, mlada, energična in čutna violinistka. Ob tehnični dovršenosti izstopa zaradi prepoznavnega sloga, edinstvene interpretacije in komunikacije z občinstvom. Je prepoznavna in cenjena oseba, ki je lik kulturne ambasadorke pilila na šolanju v Ljubljani, Pragi, Kölnu in na Dunaju. Nastopa kot solistka in navdušuje občinstvo po vsem svetu. Nadarjena solistka zmaguje na tekmovanjih in festivalih po svetu. Redno sodeluje z glasbeniki in drugimi umetniki z najrazličnejših področij tako doma kot v tujini. Imela je tudi posebno čast nastopiti za britansko kraljico Elizabeto II. Redno dokazuje, da klasična glasba ni rezervirana zgolj za poznavalce in da lahko doseže široko množico ljudi, če je predstavljena na način, ki ga s toplim pristopom do občinstva obvladuje in s tem združuje tako najmlajše kot najstarejše generacije. Anja Bukovec igra na violino Katharine Abbuehl (www.cremona-violins.com)

 anja bukovec

Prifarski muzikanti so: Mitja Ferenc na berdi, kitari in bas kitari (drugi tenor), Valentin Južnič na bisernici (prvi bas), Martin Marinč na diatonični harmoniki (drugi bas), Toni Obranovič tudi na klavirski harmoniki (prvi tenor), Uroš Obranovič na bugariji (prvi tenor), Jernej Pečak na violini (drugi tenor) in Brane Počkar na braču (prvi bas).

Prodajna mesta vstopnic:

Bife Bencinskega servisa OMV Škofja Loka, Loška zadruga Trata in Poljane, KGZ Sloga Kranj, lahko jih naročite tudi na 051 697 737.

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Sevnica

Danes na programu

Mešana glasbaVremenska napoved

Radio Sevnica v ŽIVO

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save