Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  Winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Ansambel Pik je izdal svoj glasbeni prvenec z naslov "Vsak je svoje sreče kovač"

Sestavljajo ga štirje mladi fantje, ki prihajajo iz Vodruža pri Šentjurju pri Celju. Ansambel Pik deluje štiri leta. Fantje izvajajo narodno-zabavno glasbo v glasbenem sestavu instrumentalnega tria s klarinetom in triglasnim moškim petjem.

ansambel pik

Ansambel Pik so: Jan Čater(kitarist, vokal in vodja ansambla), Žan Trupej(klarinet, vokal), Matej Frece(bas kitara, bariton, vokal) in Žan Vodeb(diatonična harmonika).Fantje so se predstavili na različnih festivalih domače glasbe. Najbolj uspešni so bili na festivalu »Pokaži kaj znaš« v Dobju pri Planini, kjer so slavili kot absolutni zmagovalci leta 2014.

Album izbranih polk in valčkov so prispevali naslednji avtorji: Matjaž Vodišek, Igor Pirkovič, Damjan Pasarič, Žan Trupej, Vera Šolinc, Jan Čater in Marica Čater. Njihova glasba je za vse ljubitelje klarineta, diatonične harmonike in večglasnega moškega petja.

Ansambel Pik je v nedeljo, 14.10.2018 ob 18 uri v Gorici pri Slivnici imel promocijski koncert ob izdaji njihove prve zgoščenke. Dvorana kulturnega doma je dobesedno pokala po šivih. Poleg številnih domačih podpornikov, pa je prišlo nekaj gostov celo iz sosednje Avstrije ter Švice.

Pri organizaciji dogodka je ansamblu Pik pomagal njihov dolgoletni mentor Matjaž Vodišek. Na odru se jim je pridružilo veliko narodno-zabavnih ansamblov. Med njimi tudi nekatera zveneča imena, kot so: ansambel Petka, Mladi korenjaki, Šentjurski muzikanti, Mladi Pomurci, ansambel Me tri do polnoči, ansambel Vžig in Peter Frece s prijatelji.

Z vsemi naštetimi ansambli imajo neko posebno prijateljsko vez. To se je videlo predvsem pri skupnih točkah na odru. Pričarali so odlično vzdušje, saj je publika na določene momente hotela kar zaplesati. Da je program gladko stekel, je poskrbela simpatična in zgovorna voditeljica Saša Pukl. Po končanem koncertu je sledila obilna pogostitev za vse obiskovalce koncerta ter skupno druženje pozno v noč. Ti mladi fantje so res dokazali, da so kljub rosnim letom pripravili zares lep dogodek.

Naslov skladbe: Vsak je svoje sreče kovač

 

Avtor glasbe: Matjaž Vodišek

 

Avtor besedila: Igor Pirkovič

 

Priredba: Matjaž Vodišek

 

Posneto v studio Lugoton

 

 

Založba VOX

 

VOX NOVA, d. o. o.

Nova Cerkev 25

SI – 3203 Nova Cerkev

 

Tel.: +386 (0)3 759 27 30

Fax.: +386 (0)3 759 27 33

Gsm: +386 (0)31 225 863

 

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Internet: www.vox.si

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Vremenska napoved