Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  Winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

JANEZ LEKŠE POSNEL VIDEOSPOT S SVOJIMI UČENCI

Janez Lekše je odličen harmonikar, ki meh razteguje že skoraj tri desetletja. »Svojo prvo harmoniko, ki je bila "majhna klavirka", sem dobil pri treh letih. To harmoniko sem raztegoval po celi vasi in zraven prepeval. Včasih se mi je zraven pridružil še sosed na orglicah.

janez snemanju

Ko je na televiziji nastopal kakšen ansambel, sem zraven veselo »cigulil« se spominja. Po nekaj letih je prosil očeta, da mu pokaže prvo pesem. Kasneje pa začel pisati uspešno glasbeno zgodbo.

Uspešen je bil na slovenskih in svetovnih tekmovanjih, kasneje pa je ustanovil tudi svojo glasbeno šolo DiaTon, v kateri znanje prenaša na druge. Z ekipo TV Veseljak je v začetku jeseni posnel prvi video spot za pesem Uspavanka za sinka, ki jo je posvetil svojemu prvorojencu Janiju. »Kmečki turizem Kaplerjev mlin poznam že dolgo časa. Tu je doma naš župan Jože Kapler. Izbral sem jo, ker je bila primerna, da postavimo več harmonikarjev skupaj v kader in spot posnamemo na več lokacijah domačije« pravi. Na snemanju namreč ni bil sam, pridružil se mu je njegov orkester. »Sodelovalo je 35 harmonikarjev in harmonikark. Povabil sem tudi nekdanje učence, ki vaj ne obiskujejo ve. Je pa res, da nas bi bilo še več, vendar je težko dobiti skupaj isti dan toliko ljudi, saj imajo vsi kakšne obveznosti. Če govorimo o snemanju spota sem bil jaz najstarejši (smeh), najmlajši harmonikar pa je bil star 7 let. Najmlajši nastopajoči pa je bil bratrančev sin Urh, star 8 mesecev« pove Janko, ki ob enem dodaja, da je tudi za drugega sina Jurija že posneta skladba Jurijeva polka. V začetku januarja pa pričakujejo še enega člana/članico in idej za nove viže menda ne bo zmanjkalo.

orkester snemanju

Zahvala vsem sponzorjem in ostalim, ki so pomagali pri snemnaju video spota.

 

www.janez-lekse.si

DiaTon
Janez LEKŠE s.p.
Hudenje 3
8275 Škocjan

E-mail:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

Besedilo in foto: TV Veseljak

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Vremenska napoved