Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIK  http://radiosevnicasi.caster.fm/ logo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Prifarski muzikanti praznujejo 30 let tudi na Gorenjskem

»Tako kot je, je prav« Letošnje leto je za Prifarske muzikante, katerih glavnina članov prihaja od Fare ob Kolpi, praznično. Kot spremljevalna tamburaška skupina za domače folkloriste so začeli igrati pred tridesetimi leti. V tem času so posneli in izdali 27 zgoščenk in prejeli številne nagrade na festivalih.

prifarci

 

Poleg štirih zmag na festivalu narečnih popevk v Mariboru, so prejeli Zlatega petelina za najboljši etno album, zmagali na festivalu Etno Kostel in na festivalu Slovenska popevka 2009 s pesmijo Tisti nekdo. Po 29 letih obstoja so se lani prvič preizkušali v Portorožu na Festivalu melodij morja in sonca in s pesmijo "Tako kot je, je prav," poželi številne simpatije in sprejeli tudi odločitev, da s tekmovalnostjo na festivalih še kar ne bodo odnehali.

 

V letošnjem, jubilejnem letu pa Prifarski muzikanti tudi veliko nastopajo po vsej Sloveniji. Med Gorenjci se odlično počutijo, zato se že veselimo sobotnega večera, 22. septembra 2018, ko bodo ob 20. uri Prifarski muzikanti z gostoma - violinistko Anjo Bukovec in pevcem Andražem Hribarjem, na povabilo Agencije Media butik, nastopili v dvorani Biotehniškega centra Naklo.

 

»Tako kot je, je prav«, pravi njihova uspešnica, na vprašanje, kaj je tisto, kar je bilo najbolj prav v teh treh desetletjih zasedbe, pa je prifarski muzikant Martin Marinč odgovori: »Najbolj prav je, da smo pred 30 leti začeli svojo glasbeno pot. V to sem vedno bolj prepričan. Veliko je bilo lepih doživetij, spoznali smo ogromno ljudi in glasbenikov, videli smo celo Slovenijo in velik del sveta. Niti za en dan v teh treh desetletjih nam ni žal.«

Vstopnice za sobotni koncert so v predprodaji po 12 evrov v Loški zadrugi Naklo in Šk. Loka - Trata, Kmetijski zadrugi Sloga Kranj, v trgovini Grašca v Križah in na Bencinskem servisu Logo v Tupaličah. Na dan koncerta bo cena vstopnice 15 evrov.

In kaj lahko pričakujemo od sobotnega koncerta Prifarskih muzikantov? » Mislim, da bo koncert lepo, skoraj dve in pol urno doživetje z ljudsko glasbo, dalmatinskimi pesmimi, zimzelenimi melodijami. Prepričan sem, da se bo za vsako srce nekaj našlo,« vabilu dodaja Martin Marinč.

 

Pokrovitelja koncerta sta podjetji GAJ LES iz Tržiča, ki poskrbi za naravno toploto v vašem domu in Avtohiša LUŠINA iz Gosteč pri Škofji Loki s ponudbo in servisom vozil Hyundai in Suzuki.

Pin It

Radio Sevnica LIVE

Poslušate radio Sevnica v živo:

 

 

Iskalnik po strani

Radio Sevnica

Danes na programu

Narodnozabavna glasba


Radio Sevnica v živo!

Poslušate:

Save

Radio Sevnica tudi na:

 

pickradio392x72

Save

Save

Save

Save

Vremenska napoved

Radio Sevnica v ŽIVO

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save