Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIK  http://radiosevnicasi.caster.fm/ logo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Špadni fantje so absolutni zmagovalci festivala Števerjan 2018 s pesmijo "Čeprav razhajava se"

Ansambel Špadni fantje prihajajo iz Vipavske doline. Ime ansambla izhaja iz dobro poznane primorske igre s kartami »briškola«. Beseda »špadni fant« pa ima tudi na primorskem še pomen urejenega, poštrikanega fanta.

spadni fantje

 

Njihovi začetki segajo v leto 2010, a se je začetna zasedba že kar malo spremenila glede na prvotno. Vodja ansambla je kontrabasist Matej Šček, ki je tudi ustanovitelj ansambla in je še edini iz prvotne zasedbe. Naslednja pridobitev je bil njegov brat na ritem in solo kitari Tomaž Šček. Sprememba je doletela tudi vodilni instrument, saj je s svojimi diatoničnimi harmonikami in avtorskim glasbenim ustvarjanjem k ansamblu prišel tudi David Puc. Nedavno pa se je ansamblu pridružila še »špadna dama«, odlična solopevka Nina Kovšca, dobitnica številnih nagrad na področju solopetja. Tako Nina kot David imata za seboj tudi že kar nekaj glasbenih izkušenj, saj sta bila oba dolgoletna člana zadnje zasedbe ansambla Gorski cvet.

Izjava Mateja:

»V Števerjanu je vzdušje vedno čarobno, saj cela vas diha in živi s festivalom ter narodnozabavno glasbo. Ansambli smo vedno lepo sprejeti in res vse pohvale za organizacijo in izvedbo festivala vsem zaslužnim, da se tako glasbeniki kot obiskovalci tam zares počutimo povsem domače. Z malo drugačno zasedbo smo se na Števerjanskem odru predstavili že leta 2016. Letošnji nastop na Števerjanskem odru pa je bil popolnoma prvi v novi zasedbi z našo »špadno damo« Nino, zato smo se uvrstitve v finale in zmage občinstva petkovega pred izbora še toliko bolj razveselili in še bolj pa nedeljske najvišje festivalske nagrade »Absolutni zmagovalci festovala Števerjan 2018«, ki nam jo je podelila strokovna komisija. Nastopili so dobri ansambli in konkurenca je bila velika. Komisiji je bil naš novi valček naslovom »Čeprav se razhajava", avtorja glasbe in aranžmaja Roka Švaba in avtorice besedila Fanike Požek, zelo všeč, prednost pred drugimi pa je dodala naša vokalna izvedba. Na festival smo se zelo aktivno pripravljali, pomoč smo poiskali tudi pri izkušenejših glasbenih kolegih, ki so nam z največjim veseljem predali svoje bogate glasbene izkušnje. Zelo veseli smo poplačanega truda in obljubljamo, da bomo pridno ustvarjali še naprej in vas se naprej razveseljevali z vižami, ki sežejo do našega in vašega srca.«

Naslov skladbe: Čeprav razhajava se

Avtor glasbe: Rok Švab

Avtor priredbe: Rok Švab

Avtor besedila: Fanika Požek

Založba VOX

 

VOX NOVA, d. o. o.

Nova Cerkev 25

SI – 3203 Nova Cerkev

 

Tel.: +386 (0)3 759 27 30

Fax.: +386 (0)3 759 27 33

Gsm: +386 (0)31 225 863

 

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Internet: www.vox.si

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Sevnica

Danes na programu

Mešana glasbaVremenska napoved

Radio Sevnica v ŽIVO

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save