Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  Winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Simon Bučar "S harmoniko čez harmonijo treh dolin"

Za projekti "S harmoniko na Triglav", "S harmoniko po slovenski obali", "S harmoniko skozi Postojnsko jamo", "S harmoniko ob Kolpi" in "S harmoniko na Sedmera jezera" sledi naš šesti glasbeni projekt »S harmoniko čez harmonijo treh dolin«.

fb cover celoten

 

V soboto, 1. 9. 2018, se bomo iz Robanovega kota z instrumenti povzpeli na Strelovec ter se nato spustili do Klemenče jame, kjer bomo pripravili kratek glasbeni program za vse obiskovalce koče na Klemenči jami. Pridružil se nam bo tudi Stand up komik Dejan Ikovic - Bushi in županja občine Solčava. Po dobrih dveh urah postanka bomo pot nadaljevali v Logarsko dolini in se nato mimo slapa Rinka povzpeli na Okrešelj. Na Orlovem gnezdu pri slapu Rinka in pri Frischaufovem domu na Okrešlju bomo zopet pripravili glasbeni program. Na Okrešlju se bo naše sobotno glasbeno potepanje zaključilo. Pot bomo v nedeljo zgodaj zjutraj čez Logarsko dolino nadaljevali mimo Penziona Na Razpotju, vse do Matkovega kota, kjer bomo zaključili naše dvodnevno glasbeno potepanje. Tudi v nedeljo bomo na poti večkrat naredili postanek in zaigrali. Cilj tokratnega glasbenega projekta bo osvojiti vse tri doline; Robanov kot, Logarsko dolino in Matkov kot ter v vsaki dolini zaigrati

 

Glasbeno društvo Bučar je s projekti začelo pred šestimi leti, ko so s harmonikami v tako velikem številu prvi osvojili našo najvišjo goro. Projekt »S harmoniko na Triglav« je še dolgo odmeval med vsemi udeleženci kot tudi ostalimi pohodniki, ki so bili tisti avgustovski vikend na Triglavu. Naslednje leto so izpeljali projekt »S harmoniko po slovenski« obali, kjer so vse skupaj v dveh dneh z instrumenti prehodili 42 km slovenske obale. Vse od meje z Italijo do meje s Hrvaško so pele harmonike učenk in učencev Glasbene šole Bučar. Že naslednje leto pa je Simon Bučar, idejni vodja in organizator vseh dosedanjih projektov izbral nov izziv. Z instrumenti prehoditi celoten jamski sistem Postojnske jame. In uspelo jim je prehoditi celoten podzemski svet najlepše jame na svetu. Osvojili pa so tudi Predjamski gradi in v njem zaigrali. Pred lani so se z instrumenti podali ob reki Kolpi in tako prehodili večji del naše lepotice, ki se vije med belokranjskimi griči in se podali po njej tudi z rafti. Kot za vse dosedanje projekte je tudi za Kolpo nastala instrumentalna skladba, S harmoniko ob Kolpi. Lansko leto pa so se harmonikarice in harmonikarji odločili osvojiti Sedmera jezera. V dveh dneh so prehodili dolino Triglavskih jezer in zaigrali prav pri vsakem jezeru in nato na koncu še v dolini pri Bohinjskem jezeru, kjer so zaključili dvodnevno glasbeno potepanje.

Tako je letos čas za nov projekt, katerega je Simon Bučar začel načrtovati takoj pa lanskih Sedmerih jezerih. »S harmoniko čez harmonijo treh dolin« je nov izziv in novo doživetje za letošnji zaključek počitnic.
Glasbeniki, ki se z udeleženci vsako leto odpravijo na projekte so učenke in učenci Glasbene šole Bučar. To je le dodatek, neko glasbeno potepanje, ki se ga lahko udeleži vsak učenec glasbene šole. Glasbena šola Bučar ima sicer preko deset lokacij v Ljubljani in njeni širši okolici, poučujejo pa tudi na območju dolenjske in primorske regije. Z željo, da ponudijo učencem poleg rednega izobraževanja, nastopov in tekmovanj še nekaj več, organizirajo glasbena potepanja po Sloveniji, ki se jih učenke in učenci vsako leto znova veselijo. Sicer pa v Glasbeni šoli Bučar že vpisujejo v glasbene programe za novo šolsko leto in se nanj intenzivno pripravljajo.

 

Simon Bučar, Glasbena šola BUČARSimon Bučar, dipl. vzg.

M: +386(0)41 895 501

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

W: www.bucar.info

 

Glasbena šola BUČAR

Dolgo Brdo 10, 1129 Ljubljana Zalog

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Vremenska napoved