Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIK  http://radiosevnicasi.caster.fm/ logo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Radio Sevnica sporoča!!!

Festival PTUJ 2018 glasovanje za nagrado poslušalcev

49. Festival NZG Slovenije »Ptuj 2018« in revijalni program »ODŠTEVAMO DO ABRAHAMA« V petek, 31. avgusta, bo na Ptuju že 49. Festival narodno zabavne glasbe Ptuj 2018. Festivalski večer bo razdeljen na dva dela.

ptuj2018

 

Najprej se bo zgodil tekmovalni del festivala z letošnjimi novimi skladbami izbranih ansamblov. V revijalnem programu bo sledila predstavitev najlepših viž glasbenega dogajanja na Ptuju med letoma 1999 in 2008.

V mesecu juliju in avgustu s pomočjo radijske postaje Ptuj poteka spletno glasovanje za naj vižo desetletja. Lestvico, do katere poslušalci lahko dostopajo preko spletnega naslova www.radio-ptuj.si predvajajo poleg Radia Ptuj še druge radijske postaje. Dodana je še druga lestvica z izborom letošnjih tekmujočih ansamblov in njihovih skladb. Tudi zanje je že možno glasovati.

Vi (poslušalci) odločate o zmagovalcih festivala Ptuj 2018
Tekmujoče skladbe na radijskih postajah že lahko poslušate.

V petek, 31. avgusta, bo na Ptuju že 49. Festival narodno zabavne glasbe Ptuj 2018. Festivalski večer bo razdeljen na dva dela. Najprej se bo zgodil tekmovalni del festivala z letošnjimi novimi skladbami izbranih ansamblov. V revialnem programu bo sledila predstavitev najlepših viž glasbenega dogajanja na Ptuju med letoma 1999 in 2008. Drugi del večera bo z nastopi ansamblov, ki so soustvarjali zgodovino festivala in s tem slovensko narodno-zabavno glasbo, prav gotovo navdušil vse ljubitelje tovrstnega muziciranja. Letos bo na odru na istem mestu, na istem odru in v istem večeru tako tekmovalni kakor tudi revialni del poimenovan Odštevamo do abrahama Ptujskega festivala. Slišali bomo več kot 20 izjemnih nastopov in tako doživeli enega vrhuncev domače glasbe za leto 2018.

Večinoma bodo v revialnem delu programa sodelovali ansambli v starih, izvirnih zasedbah, nekatere uspešnice pa bodo zaigrali mlajši ansambli. Na festivalu bodo nastopili Mladi Dolenjci, ansambel Štrk, namesto ansambla Ptujskih 5 bo nastopil ansambel Slovenski zvoki, na odru bodo stali tudi Modrijani, ansambel Ekart, Pogum, Spev in Novi spomini. Namesto ansambla Strici bodo nastopili Pajdaši, namesto ansambla Vitezi Celjski pa Euro kvintet. Poslastica z nastopi legendarnih zmagovalcev četrtega obdobja Ptujskega festivala bo sledila tekmovalnemu delu letošnjih izbrancev festivala.
Veliki oder na Ptujskem gradu si bodo na začetku večera v letošnjem tekmovalnem delu delili:
• Ansambel Boršt s skladbo Kot reka svobode
• Ansambel Blaža Hutevca s skladbo Ne bom si brisala solz
• Ansambel Zadetek s skladbo Domačija
• Ansambel Škorpijoni s skladbo Ko se ljubezen stara vžge
• Ansambel Opoj s skladbo Mlad in star
• Ansambel Hozentregarji s skladbo Večeri s teboj
• Vražji muzikanti s skladbo Žalostna je moja noč
• Ansambel Frajerke s skladbo Dve srci
• Ansambel Klateži s skladbo Edina želja
• S.O.S. Kvintet s skladbo Nisem, nisem

V mesecu juliju in avgustu s pomočjo radijske postaje Ptuj poteka spletno glasovanje za naj vižo desetletja. Lestvico, do katere lahko dostopate preko spletnega naslova www.radio-ptuj.si predvajajo poleg Radia Ptuj še Radio Veseljak, Radio Krka, Murski val, Radio Sora, Radio Prlek, Radio 94 in Radio Univox. Radijske postaje po vsej Sloveniji bodo predvajale isto lestvico, na samem festivalu namreč ne bo moč glasovati za naj vižo desetletja. Izbor bo torej opravljen izključno s spletnim glasovanjem.
Omenjeni lestvici, ki ji lahko prisluhnete na Radiu Ptuj vsako nedeljo opoldne, bo dodana še druga lestvica z izborom letošnjih tekmujočih ansamblov in njihovih skladb. Tudi za te skladbe je že omogočeno spletno glasovanje, glasovi pa pomenijo natanko polovico točk za nagrado občinstva. Drugo polovico točk bodo ansambli dobili z glasovi občinstva na samem festivalu.

Foto: Lani so na najeminentnejšem festivalu domače glasbe na Ptuju slavili Mladi Pomurci in
Prleški kvintet. (Foto: Črtomir Goznik)

festival nzg ptuj 2017 51

Agencija GERŽINA VIDEOTON, Ferkova 11, 2000 MARIBOR

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Pin It

Radio Sevnica LIVE

Poslušate radio Sevnica v živo:

 

 

Iskalnik po strani

Radio Sevnica

Danes na programu

Mešana glasbaRadio Sevnica v živo!

Poslušate:

Save

Radio Sevnica tudi na:

 

pickradio392x72

Save

Save

Save

Save

Vremenska napoved

Radio Sevnica

Loading radio ...

Radio Sevnica v ŽIVO

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save