Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIK  http://radiosevnicasi.caster.fm/ logo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

IZŠLA JE NOVA ZGOŠČENKA ANSAMBLA VIKEND Z NASLOVOM ALBUMA "SIN" in 4. PROMOCIJSKI KONCERT

Težko pričakovana zgoščenka ansambla Vikend z naslovom albuma »Sin« je ugledala luč sveta. Na albumu najdete 14 skladb. Skoraj vse skladbe so bile zmagovalne pesmi na festivalih.

vikend sin

 

Na Vurberku 2014 so za skladbo »Stala je sama« in »Zaljubljen« prejeli Zlatega zmaja, Šifrerjevo plaketo za najboljšo vokalno izvedbo in za najboljšo melodijo po izboru radijskih postaj. Isto leto so se na Števerjanskem festivalu v našem zamejstvu v Italiji v finalnem delu predstavili s pesmijo »Lahko bi te objel«. Na ptujskem festivalu so prejeli nagrado za najboljšo skladbo v celoti in nagrado za najboljši ansambel med ostalimi zasedbami. Na festivalu Slovenska polka in valček 2015 so prijela laskavi naziv Slovenki valček leta 2015 po izboru gledalcev in 1. nagrado strokovne komisije skladbo v celoti. Leta 2016 so fantje blesteli še enkrat na Ptujskem festivalu s skladbama »Spomni se kdaj« in »Staram se«. Prejeli so nagrado za najboljši ansambel med ostalimi zasedbami, Korenovo plaketo za najboljšo vokalno izvedbo in nagrado po izboru občinstva za pesem »Staram se«.

Po avtorski plati je album stilsko bogat in raznolik. Avtorji, ki so prispevali pesmi za album so: Miha Lesjak, Matej Kocjančič, Gregor Gramc, Vera Šolinc, Majda Rebernik, , Igor Podpečan, Darinka Kovač, Dejan Bojanec, Aljoša Jurkovšek, Robert Goter in Jože Galič. Na albumu najdete tudi dva dueta z gostom Robertom Goterjem. Skupaj so posneli valček »Sončni žarek«, ki je posvečen Robertovem očimu. Z Ognjenimi muzikanti so skupaj posneli veselo polko z naslovom »Ognjeni vikend«. Album »Sin« je zbirka skrbno izbranih najlepših pesmih kar jih ta trenutek premore ansambel Vikend. Naj vam pesmi ansambla Vikend polepšajo vsak dan.

 

Še nekaj besed o 4. promocijskem koncertu ansambla Vikend:

Člani ansambla Vikend so 20.4.2018 ob 19.00 priredili svoj 4.promocijski koncert v Vinski Gori. Rdeča nit koncerta so bile nove skladbe ansambla Vikend z nove zgoščenke »Sin« in dueti z povabljenimi ansambli , ki so zaigrali Vikendove starejše skladbe. Z ansamblom Jerneja Kolarja so prepevali skladbo »Kam so šle spominčice«. Z ansamblom Stil so prepevali skladbo »Zakaj si ne priznaš«. Z »Pogumovci« so zapeli skladbo »Muzikantova zgodba«. Z Ansamblom Akordi so prepevali skladbo »Spodobi se«. Z Veselimi Dolenjci so skupaj zapeli skladbo »Če muzikanta imela boš za fanta », za katero so skupaj posneli pred leti tudi videospot. Kot gostje so nastopili tudi vokalna skupina Eros, v kateri prepeva tudi »Vikendaš« Miha Lesjak. Skupaj z »Vikendaši« so zapeli skladbo »Ljubezen razdeljena«. Z Robertom Goterjem so prepevali skladbo »Sončni žarek«, ki jo je Robert posvetil svojemu očimu. Ansambel Naveza je skupaj z Vikendom zapela skladbo »Lahko bi te objel«. Ansambel Nemir je skupaj z gostiteljem večera zapel pesem »Iščem si dekle«. Ansambel Unikat je naredil čudovito priredbo skladbe »Mala«, ki je zazvenela v zabavnih ritmih. Polko «Godec z dušo« so več kot odlično v kvintet izvedbi zaigrali Mladi korenjaki. Na koncu so Modrijani zaigrali še priredbo pesmi »Mama«, ki jo je Rok Švab napisal za ansambel Vikend. Koncert je odlično povezoval Sašo Dobnik, ki je s svojimi humorističnimi vložki nasmejal vse v dvorani. Sašu se je za eno točko pridružila Rajkova hčerka Lara Petek, ki je nastopila v vlogi prisrčne mlade napovedovalke. Scena na koncertu je bila domače-moderno obarvana v stilu dveh velikih kozolcev in LED screenov. Koncert se je zaključil s stoječimi ovacijami. Vsi obiskovalci so skupaj z gostitelji večera prepevali legendarno skladbico »V dolini tihi«. Po koncertu se je dogajanje prestavilo na igrišče pred dvorano, kjer so »Vikendaši« pripravili veliko veselico. Na veselici so nastopili gostje, ki so igrali na koncert in DJ Miha. Ansambel Vikend je tako obiskovalcem pripravil res prečudovit večer, kjer ni manjkalo dobre glasbe, petja in pozitivne energije. ''Vikendaši'' so se že velikokrat zahvalili obiskovalcem, nastopajočim in vsem ki so kakorkoli pomagali pri izvedbi koncerta in veselice

Kratka zahvala Rajka Petka: »Hvala vam, še naprej se bomo trudili za vas.«.

Naslov skladbe: Sin

Avtor glasbe: Miha Lesjak

Avtor priredbe: Miha Lesjak

Avtor besedila: Matej Kocjančič

Založba VOX

 

VOX NOVA, d. o. o.

Nova Cerkev 25

SI – 3203 Nova Cerkev

 

Tel.: +386 (0)3 759 27 30

Fax.: +386 (0)3 759 27 33

Gsm: +386 (0)31 225 863

 

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Internet: www.vox.si

Pin It

Radio Sevnica LIVE

Poslušate radio Sevnica v živo:

 

 

Iskalnik po strani

Radio Sevnica

Danes na programu

Mešana glasbaRadio Sevnica v živo!

Poslušate:

Save

Radio Sevnica tudi na:

 

pickradio392x72

Save

Save

Save

Save

Vremenska napoved

Radio Sevnica v ŽIVO

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save