Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIK  http://radiosevnicasi.caster.fm/ logo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Radio Sevnica sporoča!!!

Izbrani tekmovalni ansambli za 18. Večer slovenskih viž v narečju!

Na razpis za FESTIVAL – VEČER SLOVENSKIH VIŽ V NAREČJU je prispelo 15 prijav, strokovna komisija pa je izbrala 8 ansamblov, ki se bodo predstavili z novimi, še ne slišanimi skladbami v narečnih besedilih.

skofja loka2018

Škofja Loka, 18. april 2018 - Za letošnji že 18. Večer slovenskih viž v narečju, ki bo potekal 8. junija v Škofji Loki, se je prijavilo 15 ansamblov. Strokovno komisijo, ki je izbrala sodelujoče ansamble in skladbe, sta tudi letos vodila Tomaž Tozon in Francka Benedik. Sprejete skladbe ustrezajo tako po glasbeni kot besedilni plati; večer slovenskih viž v narečju je namreč edini slovenski glasbeni festival, na katerem ansambli še prepevajo v narečjih. Komisija je izbrala 8 tekmovalnih skladb in izvajalcev s povsem novimi narečnimi vižami; v športni dvorani Trata se bodo predstavili Brkinci, ansambel Dveh dolin, Hozentregarji, Kerlci, Me tri do polnoči, Mladi Belokranjci in Martin Špringer Huč, Odklop in Pvaninski abuhi.

Na festivalskem večeru bomo slišali sedem polk in en valček, ki bodo odpeti v notranjskem, gorenjskem, selškem, poljanskem, pohorskem, belokranjskem in koroškem narečju. Člani ansambla BRKINCI bodo zapelo po notranjsko oziroma v narečju, ki ga govorijo v Tržaškem zaledju »Srcj' n' zna« (glasbo in melodijo je napisala Barbara Gropajc), MLADI BELOKRANJCI in MARTIN ŠPRINGER HUČ pa po belokranjsko »Jes sm čist šokc« (avtor glasbe in besedila Slavko Plut). Mlade štajerske glasbenice, združene pod imenom ME TRI DO POLNOČI bodo prepevale po pohorsko »Tjeta poharska« (avtorica glasbe in besedila Vera Šolinc), KERLCI gorenjsko »N'kol n'bom dost dobr« (avtor glasbe Grega Čepon, avtor besedila Milan Mandeljc), PVANINSKI ABUHI pa koroško »Bi dvabart poštudiru« (avtor glasbe Luka Krof, avtorica besedila Mojca Šipek). Trije ansambli prihajajo tudi iz škofjeloškega konca; HOZENTREGARJI bodo po selško prepevali »Moja dohtarca« (avtor glasbe Simon Šubic, avtor besedila Miha Zabret), ans. ODKLOP po poljansko »U Jeblan« (avtor glasbe Jože Vidergar, avtor besedila Klemen Šifrar), ansambel DVEH DOLIN pa bo v skladbi »Polanc na Seuška rine« združil selško in poljansko narečje (avtor glasbe in besedila Peter Debeljak).

Zmagovalec lanskega Večera slovenskih viž v narečju je bil s skladbo v notranjskem narečju "Zbugn lastovca" ansambel Ano urco al pej dvej, Barbara Gropajc pa je zanjo napisala najboljše narečno besedilo. Prifarski muzikanti so prejeli nagrado za najboljšo melodijo, za skladbo »Kraljica suhe ruobe« jo je napisal Žiga Bižal, ansambel Galop pa so s skladbo v gorenjskem narečju "Ajga punca" postali zmagovalci občinstva in za eno leto domov odnesli kipec Vandrovčka.

Letošnji Večer slovenskih viž v narečju, ki ga Radio Sora organizira že 18. leto zapored ob pomoči agencije Geržina Videoton, se bo odvil v športni dvorani Trata v Škofji Loki.

Pin It

Radio Sevnica LIVE

Poslušate radio Sevnica v živo:

 

 

Iskalnik po strani

Radio Sevnica

Danes na programu

Mešana glasbaRadio Sevnica v živo!

Poslušate:

Save

Radio Sevnica tudi na:

 

pickradio392x72

Save

Save

Save

Save

Vremenska napoved

Radio Sevnica

Loading radio ...

Radio Sevnica v ŽIVO

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save