Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

slhrnlenfrdeit

svet slovenske nemske glasbe1

Ansambel Hinko KRČEK iz dravskega polja – je posnel dve novi melodiji in dva nova Videospota

Prihajamo iz vasice Sela pri Ptuju, pod vznožjem Ptujske gore. S teh lepih karjev nas je pred monigimi leti naša glasbena pot opeljala v tujino, kjer smo pretežno delovali. Na naših nastopih nas tam nas tam ljudje poznajo pod imenom "Kretscheks Oberkrainer Musikanten".

1491990784 431c208ea94112f1829f87d3885257b71

Tokrat je ansambel obogatel nove melodije z zvokom vijolin.

· „Bodi z menoj“

· „O, moj papa“

 

Hinko pravi takole;

Z ansamblom v tujini uspešno nastopamo že 45 let, pred vsem na nemškem govornem območju. Naša glasbena bera obsega preko 30 glasbenih projektov (MC, LP, CD), v tem času smo nastopali preko 3000 koncertih, sodelovali v programu različnih televizijskih postaj z narodnozabavnim programom po Evropi. Naša pot med nastopi je dolga preko dav miljona kilometrov po Nemčiji, Avstriji, Švici in delu Francije, v Alzaciji.

V zadnjem letih smo del našega časa in repertuarja namenili še poslušalcem v domovini, Sloveniji in v ta namen izdali nekaj zgoščenk tudi v materinem, slovenskem jeziku.

Hinko pa pravi tudi takole:

Sem vodja ansambla, trobentar, komponist in aranžer. Sem pisec glasbe in hkrati zelo vesel in ponosen, da sem k sebi povabil dva odlična vokalista, ki s svojim občutenim čustvenim smislom za interpretacijo in izredno muzikanlnostjo dodata moji glasbi polnovredno dovršenost.

Vokalista sta Mojca Bitenc in Rudi Šantl, ki je pred veliko leti z mojim ansamblom sodeloval že na začetku naše glasbene poti v tujini. Zelo sem vesel, da lahko ponovno sodelujemo.

Besedila so plod sodelovanja z Vero Šolinc in mag. Ivanom Sivcem, ki sta prav tako izjemna umetnika kovanja čudovitih in občutenih besedil v slovenskem prostoru...

Hinko KRČEK

Pin It

Radio Narodnjak LIVE

Poslušate:

Iskalnik po strani

Na programu

Radio Narodnjak sodeluje z

Vremenska napoved