Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIK  http://radiosevnicasi.caster.fm/ logo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

10. JERBAS DOMAČIH NAPOLNIL DVORANO IN SRCA OBISKOVALCEV

Jubilejni Jerbas domačih napolnil dvorano in srca obiskovalcev. Deset let, deset uspešnih zgodb z domačimi vižami in poljansko besedo. Telovadnica OŠ Poljane je bila zadnjo nedeljo pred Božičem napolnjena z domačo glasbo željnimi obiskovalci. Ti so v Poljansko dolino prišli iz različnih koncev Gorenjske, saj se je glas o Jerbasu domačih že davno razširil preko občinskih meja.

sasa bostjan avsec

Agencija Media butik, ki v sodelovanju z Občino Gorenja vas – Poljane pripravlja božični koncert Jerbas domačih, je tako uspešno spravila pod streho že deseto prireditev.

Rdeča nit letošnjega Jerbasa domačih je bila Cvetje v jeseni, saj prav letos mineva 100 let od nastanka te znane povesti poljanskega rojaka dr. Ivana Tavčarja. Tončka Oblak, ki že vsa leta skrbi za vezne tekste v poljanskem narečju, je postavila lik Danijela, ki je srečo iskal tudi v Ameriki, a je ni našel in postal berač, v današnji čas. Odpravljal se je proti Blegošu, ko je na poti srečal planinko, s katero sta obdelala različne teme iz vsakdanjega življenja in požela veliko smeha v dvorani. Glavni vlogi sta odigrala domačina Olga Šubic in Miha Gantar. Za glasbeno spremljavo pa so poskrbeli Dejan Praprotnik, ki nas je tudi s citrami popeljal v čas Cvetja v jeseni, Donačka izpod Štajerskega Triglava se je predstavila v novi zasedbi, dobro voljo in praznično vzdušje so trosili med ljudi tudi Hozentregarji. V Poljanski dolini je zelo priljubljen Ansambel Banovšek, ki veliko igra na različnih porokah in obletnicah. Uvod v najdaljšo noč v letu so nam s skladbo Polnoč zvoni pripravili veseliSVATJE, ki bodo sicer delavno silvestrovali na Gorenjski plaži v Tržiču. Čez polanske griče so nas s pesmijo popeljali domačini Raubarji, ki so napovedali samostojni koncert ob izidi zgoščenke v mesecu januarju. Osrednji gostje jubilejnega Jerbasa domačih pa so bili Prifarski muzikanti, ki so že s prvimi toni ljudske pesmi Mlinarca, razvneli obiskovalce.

donacka

»Deset let, deset uspešnih zgodb Jerbasa domačih,« je povedal Boštjan Avsec, direktor Agencije Media butik, ki ima vse vajeti prireditve v rokah. »Kolikor časa nas boste v takem številu podpirali in obiskovali prireditev, se bomo tudi mi trudili, da pripravimo lepe zgodbe in na oder telovadnice v Poljanah pripeljemo zveneča imena slovenske narodno-zabavne glasbe.«

veseli svatje

Milan Čadež, župan Občine Gorenja vas – Poljane, ki je gostil poslanca v Državnem zboru Žana Mahniča, načelnika generalštaba Slovenske vojske generalmajorja dr. Andreja Ostermana ter župana sosednjih občin Železniki in Medvode, Antona Luznarja in Nejca Smoleta, je izrazil navdušenje nad prireditvijo, ki časti slovensko narodno-zabavno glasbo, ki je je žal v slovenskih medijih premalo slišati.

toncka oblak

Generalni pokrovitelj Jerbasa domačih je Tigrad d.o.o. iz Logatca, specializirano podjetje za izvedbo vseh vrst gradbenih del in prevozov razsutih in paletnih tovorov v domačem in mednarodnem prometu, med drugim tudi nenevarnih odpadkov vseh vrst. Zlata pokrovitelja sta Avto Lušina d.o.o. iz Gosteč pri Škofji Loki, salon vozil in pooblaščeni serviser vozil Hyundai in Suzuki in Gajles iz Tržiča, ki vam nudi naravno toplino v vašem domu. Iskrena hvala tudi vsem ostalim pokroviteljem.

prifarski muzikanti

V Agenciji Media butik skrbimo za domačo glasbo na slovenskih odrih in novo uspešno zgodbo pišemo že to soboto, 23. decembra 2017, ob 20. uri v Športni dvorani Trata, kjer v sodelovanju s Kulturnim društvom Simba iz Svetega Duha pripravljamo Zimsko pravljico. Koncert Ansambla Saša Avsenika in Slovenskega okteta je že razprodan.

ansambel banovsek

hozentregarji

raubarji

 

Pin It

Radio Sevnica LIVE

Poslušate radio Sevnica v živo:

 

 

Iskalnik po strani

Radio Sevnica

Danes na programu

Narodnozabavna glasba


Radio Sevnica v živo!

Poslušate:

Save

Radio Sevnica tudi na:

 

pickradio392x72

Save

Save

Save

Save

Vremenska napoved

Radio Sevnica v ŽIVO

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save