Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  Winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

IZŠLA JE NOVA ZGOŠČENKA ANSAMBLA STANKA FAJSA Z NASLOV ALBUMA »TAM, KJER JE PESEM DOMA«

Ansambel Stanka Fajsa boste takoj prepoznali po inštrumentu čembalo, katero ni ravno običajen inštrument v narodno zabavni glasbi. Čembalo z mehkim značilnim prepoznavnim zvokom se k instrumentalnemu triu in ubranem vokalu zelo lepo poda.

stanko fajs prednja

Fantje in dekle iz ansambla Stanka Fajsa prihajajo iz Podplata in okolice Rogaške Slatine. Izdali so svojo drugo zgoščenko z naslovom« Tam, kjer je pesem doma«. Album sestavljajo skupaj 12 polk in valčkov. Na albumu sta dve priredbi, zimzeleni Kovačičev valček »Prinesi mi rože« in legendarna Burnikova polka »Dobro jutro« ter deset novih avtorskih skladb. Pod večino melodij se je podpisal Stanko Fajs. Soavtorji, ki so sodelovali pri nastajanju zgoščenke so: Boris Roškar, Toni Gaberšek, Vera Šolinc, Jože Burnik, Gregor Strniša, Boris Kovačič, Fanika Požek in Martin Druškovič. Naslovno skladbo «Tam, kjer pesem je doma« so skupaj posneli s Fajsovo družino.

 

Več nam je povedal vodja ansambla Stanko Fajs: »Pri naslovni skladbi se je z vokalno izvedbo, torej z svojimi glasovi ansamblu pridružila Družina Fajs, ki jo sestavljajo tri sestre Marija, Jožica, Marta, brata Franček in Stanko s soprogo Jožico ter njun sin Tomaž. Skladba, Tam, kjer je pesem doma ima zelo zanimivo tematiko - vsebino. Motiv za skladbo sem začutil iz znane ljudske modrosti »Blagor hiši, kjer se pesem sliši«.

Ker se v Fajsovi družini veselo poje že več generacij, lahko bi rekli že od »Napoleonovih časov«, je povezava med družino in ansamblom odlična kombinacija.

Družina Fajs je in še prepeva, vedno kadar se zbere ob domačem ognjišču, pa tudi kjer koli drugje, kjer se sliši lepa pesem. Poje in nastopa tudi na različnih prireditvah kot so »Družina poje« v Andražu nad Polzelo in na tovrstnih prireditvah v daljni in bližnji okolici. V prihajajočem letu vam želim zdravja, sreče, ljubezni in tudi pri vas doma naj pesem zazveni.«

Naslov skladbe: Tam, kjer pesem je doma

Avtor glasbe: Stanko Fajs

Avtor besedila: Martin Druškovič

 

 

 

Založba VOX

 

VOX NOVA, d. o. o.

Nova Cerkev 25

SI – 3203 Nova Cerkev

 

Tel.: +386 (0)3 759 27 30

Fax.: +386 (0)3 759 27 33

Gsm: +386 (0)31 225 863

 

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Internet: www.vox.si

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Vremenska napoved