Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIK  http://radiosevnicasi.caster.fm/ logo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Radio Sevnica KONTAKTI:

puscica

INTERNACIONALNI RADIO SEVNICA
DONIRAJTE, PRISPEVAJTE ZA DELOVANJE RADIA NA NASLOV KLIKNI ME   paypal.me/sevnica             

KONTAKT&MARKETING&TRŽENJE:STUDIO: 0590-22-300                                               info@radiosevnica.si          

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Občinske novice Občine Sevnica, 20. april 2018

Zavarovanje cestno-železniškega prehoda v Pijavicah. Slovenske železnice–infrastruktura in Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo sta obnovili in s sodobno signalno-varnostno napravo z zapornicami zavarovali nivojski cestno-železniški prehod v Pijavicah.

dan zemlje 38

 

Na prehodu lokalne ceste za Pijavice in Hrastovico čez regionalno železniško progo Sevnica-Trebnje, pri železniški postaji Pijavice, so se v preteklosti ob precejšnjem prometu že dogajale nesreče, ki pa k sreči niso zahtevale žrtev. Nova pridobitev, ki že obratuje, je pomemben prispevek k večji prometni varnosti. Vse voznike pozivamo k doslednemu upoštevanju signalizacije.

Strategija razvoja turizma občine Sevnica

V sodelovanju med Občino Sevnica, KŠTM Sevnica in Fakulteto za turizem Univerze v Mariboru se nadaljuje priprava Strategije razvoja turizma, strateškega dokumenta za razvoj turizma v obdobju od 2019 do 2024, s katerim želimo v občini Sevnica postaviti temelje sodobnim trendom v turizmu in hkrati slediti razvoju turizma na nacionalni ravni.

Na prvih srečanjih v okviru projektne skupine, ki je zadolžena za pripravo Strategije razvoja turizma, so bili izpostavljeni trije ključni tematski sklopi, na katerih bo temeljila nadaljnja ponudba in razvoj sevniškega turizma: gastronomija, pohodništvo in kolesarstvo ter doživetja podeželja. V nadaljevanju bo navedenim trem sklopom dodan še sklop kmetijskih gospodarstev, ki se ukvarjajo s pridelavo in predelavo živil.

V eni od prvih faz je namen vzpostaviti stik z deležniki v prostoru, ki se aktivno ukvarjajo s turizmom in z njim povezanimi dejavnostmi oziroma imajo izdelane načrte ali ideje za razvoj na tem področju. S tem namenom so se aktivni deležniki, ki delujejo na področju turizma, za prepoznavanje stanja in trendov v izbrani stroki ter definiranja potreb in priložnosti srečali na delavnicah, ki so potekale v Hostlu Trimček na Blanci.

V ponedeljek, 23. aprila, bodo potekale še delavnice v Gostilni Repovž v Šentjanžu za področje gastronomije in v prostorih Trškega dvorca pri Občini Sevnica za področji kolesarstva in pohodništva.

Sevniška voščenka tudi v Krmelju

Turistična zveza občine Sevnica je v sodelovanju z Osnovno šolo Krmelj danes pripravila poseben dogodek v počastitev prihajajočega dneva Zemlje. Namreč, po desetletju saditev občinskih lip po središčih krajevnih skupnosti se je v letu 2016 turistična zveza odločila vsako leto v drug kraj zasaditi sevniško voščenko. Po Loki pri Zidanem Mostu in Boštanju tako odslej sevniška voščenka krasi tudi vrt pri šoli v Krmelju.

Kulturni program današnjega dogodka so izvedli učenci podružnične šole in vrtca, navzoče pa so pozdravili podpredsednica turistične zveze Cvetka Jazbec, župan Srečko Ocvirk in ravnateljica Osnovne šole Krmelj Gusta Mirt.

Druženje s čebelicami v Šentjanžu

Čebelarsko društvo Šentjanž je tudi letos, v letu kulturne dediščine, pristopilo k organizaciji dneva odprtih vrat slovenskih čebelarskih društev. S tem aktivno udejanjajo močno izobraževalno vlogo in sporočanje svetu, kako pomembne za življenje vseh nas so čebele. Na današnjem dogodku so obiskovalcem razkazali čebelnjak, namenjen ogledom in usposabljanju v okviru čebelarskih krožkov. Od učencev so ob tej priložnosti prevzeli panjske končnice, ki jih izdelujejo z namenom namestitve na panje čebelarjev. Namenu so predali točilo za med, ki bo namenjeno delu v okviru čebelarskih krožkov.

Plesno in igralsko obarvani program so pripravili učenci Osnovne šole Milana Majcna Šentjanž, navzoče pa sta nagovorila predsednik Čebelarskega društva Šentjanž Ciril Kolenc in župan Srečko Ocvirk.

dan zemlje 37

Odprta likovna razstava Elene Sigmund z učenci

V Mosconovi galeriji Gradu Sevnica je na ogled likovna razstava Elene Sigmund in učencev. V programu včerajšnjega odprtja razstave so sodelovali učenci sevniške in radeške glasbene šole. Razstava je na ogled v odpiralnem času gradu do vključno 17. junija.

Predstavitev romana Brata z ozadjem v tukajšnjih krajih

V Knjižnici Sevnica je sinoči potekalo literarno srečanje s pisateljem Ernestom Jazbinškom. Predstavil je svoj šesti roman z naslovom Brata, katerega dogajanje je umeščeno v ozadje krajev Senovo in Blanca, delno pa tudi v Sevnico. Prireditev je vodila knjižničarka Alenka Žabkar, večer pa so s pesmijo polepšale pevke Vokalne skupine Amantes, profesorice iz Šolskega centra Celje.

Strokovno vodstvo s predstavitvijo prenove in upravljanja parka gradu Sevnica

Društvo krajinskih arhitektov Slovenije in KŠTM Sevnica vabita na strokovno vodstvo s predstavitvijo prenove in upravljanja parka gradu Sevnica ter sprehod po grajskem parku, ki bo danes, 20. aprila, ob 17. uri. Prireditev je javna in brezplačna, dogodek pa poteka v okviru Meseca krajinske arhitekture.
Občinska uprava Občine Sevnica

Pin It

Radio Sevnica LIVE

Poslušate radio Sevnica v živo:

 

 

Iskalnik po strani

Radio Sevnica

Danes na programu

Mešana glasba
09:03 - Računalniške novice
Mešana glasba
18:03 - Računalniške novice
Mešana glasbaRadio Sevnica v živo!

Poslušate:

Save

Radio Sevnica tudi na:

 

pickradio392x72

Save

Save

Save

Save

Vremenska napoved

Radio Sevnica v ŽIVO

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save