Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

slhrnlenfrdeit

svet slovenske nemske glasbe1

Radio Narodnjak KONTAKTI:

puscica

INTERNACIONALNI RADIO NARODNJAK
DONIRAJTE, PRISPEVAJTE ZA DELOVANJE RADIA NA NASLOV KLIKNI ME   paypal.me/narodnjak             
Naslov radia: Radio Narodnjak, Skrovnik 9, 8295 Tržišče
KONTAKT&MARKETING&TRŽENJE:STUDIO:059022300                                   
                                                           
   radionarodnjak1@gmail.com
                                                               info@radionarodnjak.com
                                                                           

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

O B Č I N S K E N O V I C E - Razpis za vpis otrok v vrtec

Občina Sevnica skupaj z Vrtcem Ciciban Sevnica, Vrtcem pri OŠ Krmelj, Vrtcem pri OŠ Milana Majcna Šentjanž in Enoto vrtca Blanca objavlja razpis za vpis predšolskih otrok v programe vrtcev na območju občine Sevnica za šolsko leto 2018/2019.

logotip obcina sevnica

 

Vrtci bodo izvajali dnevne programe od 6 do 9 ur, in sicer za otroke prvega starostnega obdobja v starosti od dopolnjenega 11. meseca do 3 let in za otroke drugega starostnega obdobja od 3. leta do vstopa v šolo.

Enotni obrazec za vpis je dostopen na spletnih straneh oziroma osebno v vrtcih in šolah, pa tudi na spletni strani Občine Sevnica. Osebno ali pošljite po pošti ga je v želeni vrtec možno oddati do 23. marca 2018. V primeru zadostnega števila prijav bodo vrtci izvajali tudi poldnevni program, v dopoldanskem času od 4 do 6 ur. Namenjen bo otrokom od prvega leta starosti oziroma najmanj 11 mesecev do vstopa v šolo. Program bo izveden v primeru zadostnega števila prijav.

Vrtec lahko sprejme otroke, ki izpolnjujejo pogoje za vpis: starost najmanj enajst mesecev in prenehanje pravice do starševskega dopusta v obliki polne odsotnosti z dela. V vrtcu bodo sprejemali vloge za vključitev otrok v šolskem letu 2018/2019, vključitev od 1. 9. 2018 dalje. Izpolnjeno vlogo oddajte tudi starši otrok, ki bodo pogoje za vključitev izpolnjevali šele med šolskim letom. Na podlagi števila prijav za vpis otroka v vrtec, izpolnjevanja pogojev za vpis ter kapacitet posameznih vrtcev, bodo vrtci oblikovali oddelke za novo šolsko leto.

O sprejemu otrok novincev v posamezen vrtec v šolskem letu 2018/2019, boste starši oziroma zakoniti zastopniki s strani vrtcev pisno obveščeni. Starši otrok, ki kljub oddani vlogi v šolskem letu 2017/2018 niso bili sprejeti v vrtec ali pa ste starši vključitev zavrnili, morate vlogo vložiti ponovno.

 

Vabljeni k sooblikovanju turističnega razvoja Sevnice

Občina Sevnica je v sodelovanju s Fakulteto za turizem Univerze v Mariboru pričela s pripravo Strategije razvoja turizma v občini Sevnica za obdobje 2019–2024, s ciljem dobro načrtovanega in premišljenega nadaljnjega razvoja turizma kot pomembne gospodarske panoge. Strategija, ki bo nastajala do konca letošnjega leta, bo skladna s sodobnimi dokumenti na področju trajnostnega turizma, tudi z nacionalnim strateškim dokumentom Strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma 2017–2021.

Ključno je zavedanje, da turizem ni zgolj gospodarska dejavnost, ampak orodje za razvoj lokalne skupnosti in destinacije. Turistična destinacija pa so domačini, ponudniki in načrtovalci, pogosto z različnimi interesi, pa vendar odvisni drug od drugega. Zato je izjemno pomembno sodelovanje. In prav sodelovanje je tudi ključ do uspešnega razvoja turizma in oblikovanja kakovostne Strategije razvoja turizma, ki bo uporabna in bo vključevala vse turistične deležnike.

Trajnostnega razvoja turizma ni brez upoštevanja mnenj, predlogov in volje lokalnega prebivalstva. Samo zadovoljen občan je lahko zagotovilo zadovoljnega turista. Prav tako so občani tisti, ki se morajo odločiti, kakšen turizem je sprejemljiv. Je to aktivni turizem? Kulinarični in vinski turizem? Kulturni turizem? Vse to so izjemno pomembna vprašanja, saj k razvoju turizma pristopamo odgovorno in z mislijo na naše zanamce.

Zato vabimo vse občanke in občane, da pri pripravi strategije sodelujete s svojimi mnenji in predlogi, ki jih preko spletnega vprašalnika lahko podate do 15. marca 2018. Vprašalnik je objavljen na povezavi www.obcina-sevnica.si/anketa.

 

Skupaj se znajdemo mi

Sevniška območna izpostava Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti vabi na območno srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž občine Sevnica, ki bo jutri, 24. februarja, ob 18. uri v dvorani TVD Partizana Boštanj. Na prireditvi pod naslovom »Skupaj se znajdemo mi« se bo predstavilo devet zasedb. Strokovno bo srečanje spremljal Gregor Volk, povezovalec revije pa bo Vili Zupančič.

Občinska uprava Občine Sevnica

Datum objave: petek, 23. februar 2018

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Radio Narodnjak sodeluje z

Vremenska napoved