Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO ~~~>

narodnjak1  Winamp  youtube spletna logo wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

O B Č I N S K E N O V I C E OBČINE SEVNICA

Tradicionalno srečanje duhovnikov! Po vsakoletni tradiciji so se v tem tednu z županom Srečkom Ocvirkom srečali duhovniki, ki delujejo v župnijah na območju sevniške občine. Letošnje srečanje se je pričelo v Gornjih Impoljah, pri hiši, v kateri je del svojega otroštva preživel blaženi Alojzij Grozde.

logotip obcina sevnica

 

Prizadevanja za ohranitev in obnovo zgodovinske dediščine so v zadnjih letih združili novomeška škofija, župnija Studenec, lokalna skupnost in Kulturno-turistično društvo Primož.

Navzoče goste, med njimi sta bila tudi škof celjske škofije msgr. dr. Stanislav Lipovšek in škofijski ekonom škofije Novo mesto dr. Janez Gril, so uvodoma pozdravili župan Srečko Ocvirk, studenški župnik Anton Bobič, predsednik Krajevne skupnosti Primož Silvo Vintar in predsednica Kulturno-turističnega društva Primož Brigita Udovč. Srečanja se je udeležila tudi Alenka Černelič Krošelj, v. d. direktorice Posavskega muzeja Brežice, ki je v svojem nagovoru izpostavila letošnje evropsko leto kulturne dediščine in njen velik pomen v trajnem povezovanju družbe.

Na povabilo škocjanskega župnika Toneta Dularja so si ogledali še cerkev na Telčah.

Občni zbor sevniškega govedorejskega društva

Govedorejsko društvo Sevnica bo nocoj ob 19. uri v jedilnici poslovne zgradbe Lisca Sevnica praznovalo 25. obletnico delovanja. Društvo šteje okrog sto članov in združuje kmetije s področja živinoreje pretežno z območja sevniške, pa tudi drugih bližnjih občin. Poslanstvo društva je med drugim nuditi strokovno podporo in pomoč članom z organizacijo izobraževanj, pri svojem delu pa dobro sodelujejo z različnimi ustanovami.

Predstavitvi društva in kulturnemu programu bo sledil nagovor predsednika Stanka Peterlina in navzočih gostov. Ob 25-letnici organiziranega strokovnega dela na področju kmetijstva bo župan Srečko Ocvirk društvu podelil Listino Občine Sevnica.
Izpostavljene bodo tudi aktualne tematike na področju kmetijstva, med njimi je javni razpis o dodeljevanju proračunskih sredstev za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva in podeželja v občini Sevnica za leto 2018, ki je odprt do 12. februarja. Višina sredstev, zagotovljenih v občinskem proračunu, znaša 73.000 evrov. Brezplačna razpisna dokumentacija je do izteka prijavnega roka dosegljiva na spletni strani Občine Sevnica oziroma na Oddelku za gospodarske dejavnosti.

Sofinanciranje sterilizacije lastniških mačk

Občina Sevnica skladno z zakonom o zaščiti živali del proračunskih sredstev namenja skrbi za zapuščene živali, in sicer preko pogodbe z Veterinarsko postajo Sevnica o izvajanju dejavnosti oskrbe in namestitve zapuščenih živali v zavetišču.

Najboljša preventiva pri zmanjševanju števila zapuščenih živali je po priporočilih stroke sterilizacija lastniških mačk, zato Občina Sevnica že več let zapored ta ukrep tudi sofinancira. Letošnja akcija bo potekala od 5. do vključno 16. februarja. Cena sterilizacije je 67,50 evrov, pri čemer Občina Sevnica sofinancira 25 evrov, Veterinarska postaja Sevnica 13 evrov, soudeležba lastnika pa je 29,50 evrov. Možnost sofinanciranja je omogočena lastnikom mačk z območja občine Sevnica.

Občinska uprava Občine Sevnica

Datum objave: petek, 26. januar 2018

Pin It

Radio Narodnjak

Poslušate:

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Danes na programu

10:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
16:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)


Vremenska napoved

Radio Narodnjak v ŽIVO

Save

Save

Save

Save