Slovenski oktet navdušil Slovenjebistričane

Kulturni teden se je v nedeljo zaključil najboljši možni način in sicer s pevskim nastopom eminentnega ansambla Slovenki oktet skupaj z gosti Oktet Planika. Kulturno društvo Slomšek je koncert organiziralo v cerkvi sv. Jerneja Slovenska Bistrica z namenom počastitve spomina na dr. Janka Čara, ki bi to nedeljo praznoval svoj 86. rojstni dan.

slovenski oktet 9138

V dosedanjem dolgem in bogatem obdobju delovanja Slovenskega okteta se je zamenjalo preko 40 pevcev. Vsi so čutili izjemno predanost in pripadnost narodu, ki so ga nosili v imenu. Nekateri od njih so bili vodilni slovenski solisti svoje generacije in so nastopali v največjih koncertnih in opernih hišah doma in po svetu, drugi so bogatili zven okteta s svojo ljudskostjo, neposrednostjo in toplino.

slovenski oktet 9130

Slovenski oktet od nekdaj predstavlja vzor in motivacijo mnogim skupinam, ki so prav zaradi njegovega plemenitega petja pričeli s svojim delovanjem. Tako je po njegovem zgledu v Sloveniji in zamejstvu nastalo več kot sto tovrstnih vokalnih zasedb, med katerimi je prav gotovo tudi Oktet Planika.

slovenski oktet 9095

Polna cerkev in navdušeno občinstvo sta dokaz, da so tovrstne prireditve dobrodošle ob takšnih praznikih. Vsekakor največje zasluge za to nosi sestav Slovenskega okteta, ki nikogar v množici ni pustil ravnodušnega. K celotnemu mozaiku odlične pevske prireditve pa je zagotovo pristavil kak kamen tudi lokalni Oktet Planika.

Niko Turk
Predsednik KD Slomšek

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Danes na programu

09:03 - Računalniške novice
10:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
16:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
Vremenska napoved

Radio Narodnjak v ŽIVO

Save

Save

Save

Save